ŽELJKO BEBEK: Političke stavove ne iznosim u javnost

0
387

Vrele, letnje dane Željko Bebek provodi sa porodicom na svom brodu. Osim što uživa i odmara kraj supruge i dece, pevač duž Jadrana druži se i sa publikom, jer je u toku njegova letnja turneja.

Zeljko_Bebek_porodica_FB
Željko Bebek sa suprugom Ružicom, Foto: Facebook / Željko Bebek

“Ono nešto naše, što smo davno imali…” stihovi su pesme kojom je Željko Bebek poslednjih meseci osvojio regiju. Ova numera je ujedno i najava novog albuma, koji će promovisati u oktobru ove godine.
– Pesma “Ono nešto naše” pronašla je put do svojih slušaoca i u roku od dva meseca zabeležila više od dva miliona pregleda na YouTubeu. Sigurno je jedna od najpopularnijih numera u regionu u ovoj godini. Uz nove i dobro znane stare pesme imam letnju turneju od dvadesetak koncerata i uglavnom će biti vezani za Jadran – rekao je Bebek za Radio Sarajevo.

Zeljko_Bebek_porodica_FB
Porodica Bebek nedavno je posetila Prag, Foto: Facebook / Željko Bebek

Dok plovi na svom brodu, malo istražuje obalu Jadranskog mora, malo se odmara.
– Brod je bio moj dečački san. Taj san se retko može ostvariti, osim ako ti ćaća ne kupi brod. Ali, kada taj san sebi osiguraš, onda je to najlepše mesto za život, najlepši mir, najlepši trenuci opuštanja. Sve najbolje što se može vezati za mene, to doživim na svom brodu.

Iako je u 72-oj godini, Željko Bebek je u odličnoj životnoj formi. I dalje svojom energijom oduševljava obožavaoce na koncertima.
– Vreme čoveka kroz razne načine oblikuje. Razne budalaštine se probaju, pa sam i ja kao mlađi voleo popiti, rado sam putovao. I više nego je trebalo. Nisam nikada mario za sportske aktivnosti, koje pomažu organizmu. U poslednjih 16 godina sam učinio mnogo za sebe. Odbacio sam poroke, alkohol i cigarete. Kad sam prestao da pušim, doživeo sam potpuni preobražaj. Mnogo lepše živim, svi osjećaji su pozitivni. Zbog toga se i više bavim sportom.

#prvidanljeta #zlatnipan #osvjezidan #split#croatia

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on

Na pitanje, prati li političku scenu danas u regionu, legendarni prvi pevač “Bijelog dugmeta” odgovara:
– Na neki način, privatno, zanima me šta se dešava u svetu, u regiji. No, moje zanimanje je muzika i samo muzika. Moji lični stavovi o politici nemaju mogućnosti da izađu u javnost. Izgledam kao da sam potpuno nezainteresiran, i publici dajem samo što i može umetnik da joj ponudi. a to su – ljubav, lepota i pesma.

E. A. / Izvor: Radio Sarajevo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde