Đorđe Balašević objavio nepoznati detalj, koji mnogo govori o Kemalu Montenu

0
449

Panonski mornar i sarajevski kantautor bili su dugogodišnji prijatelji, a nedavno se Đorđe Balašević statusom na Fejsbuku prisetio anegdote sa Kemalom Montenom.

Stari moj, premalo smo se družili, al’ smo se ono “kužili” i istom caru verno služili… – tako je Đorđe Balašević pevao o svom prijatelju Kemalu Montenu u pesmi “Duet” koju je objavio nakon što je sarajevska legenda napustila ovaj svet.

 Oliver Dragojević, Vlado Kreslin, Đorđe Balašević, Stipica Kalođera i Kemal Monteno, Sarajevo, 2000. godine
Oliver Dragojević, Vlado Kreslin, Đorđe Balašević, Stipica Kalođera i Kemal Monteno, Sarajevo, 2000. godine
Foto: Facebook stranica Đorđa Balaševića

Prijateljstvo dvojice muzičara bilo je jače od bilo kakvih podela. Panonski mornar je oduvek uvažavao sarajevskog kantautora i isticao njegov regionalni značaj. A ovih dana se prisetio i jednog detalja koji svedoči o tome koliko je Kemo bio omiljen i cenjen. U znak sećanja na prijatelja, na svojoj Fejsbuk stranici Đole je objavio ovaj status:

– Jedna anegdota koja ide kao skica za epitaf Kemi… Jednom smo svirali u Banja Luci, gde su bili svi mogući likovi sa estrade, i neki mangupi su provalili u garderobu i ukrali kožnu jaknu koja im se činila onako kao dobar plen. To je bila Kemina jakna u kojoj su mu bili ključevi od auta i sve ostale stvari… A Kemo se nije nervirao puno, ko da je znao… Za pola sata, kad je pušten glas o tome, pojavili su se ti likovi i vratili jaknu, rekli su samo pandurima:”Nismo znali da je Kemina”… To sve priča o njemu… – stoji u statusu Đorđa Balaševića.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde