DANICA MAKSIMOVIĆ: Zbog politike sam izašla iz pozorišta!

0
266

Poznata i popularna srpska glumica je revoltirana time što i nakon 41 godine rada nema nacionalnu penziju.

Danica Maksimović
Foto: Instagram / danymaksi

Danica Maksimović gostovala je u jutarnjem programu na televiziji Prva, “Jutro kod Jovane i Srđana”, prvoj emisiji Jovane Joksimović i Srđana Predojevića na ovoj televiziji. Glumica se u emisiji osvrnula na dodelu Oskara održanu u nedelju 4. marta, a potom i na izbore u Beogradu. Naime, Danici je postavljeno pitanje da li je učestvovala u kampanji za beogradske izbore kao neke njene kolege.

DANICA MAKSIMOVIĆ: Gluma je trčanje na duge staze

– Ja sam izašla zbog politike iz pozorišta pre 20 godina, kad sam nosila repertoar i kad sam bila prvakinja pozorišta. Zbog politike sam žrtvovala sebe i izašla na ulicu i niko nije zaplakao osim sekretarice kad sam došla da uzmem svoju radnu knjižicu! Znači, toliko o tome! – rekla je Danica, dodavši da je malo pratila izbore, ali da je ispunila svoju građansku dužnost i da je glasala.

danica maksimović
Foto: Prinskrin YouTube / Prva TV

Kako je kazala, politika je “iritira”, a jedan od glavih razloga su penzije, sa kojom je veoma nezadovoljna. Kako je rekla, to što prima je sramno. Takođe, negoduje i što nema nacionalnu penziju.

Danica Maksimović: Ne mogu da budem klasična penzionerka

– Ja sam penzioner. Ne smem da vam kažem, to je ponižavajuće kolika mi je penzija. Zašto nekome država da bude majka, a nekom maćeha? Zašto su bolje te moje kolege? Zašto bolje prolaze oni? Dobijaju i dalje tu nacionalnu penziju. Što mi ne možemo, koji smo na redu? – bez ustručavanja rekla je Danica.

Danica Maksimović
Foto: Instagram / danymaksi

Na pitanje ko je dodeljivao nacionalne penzije, Maksimovićeva je spomenula njene kolege glumce koji su ušli u politiku.
– Razne komisije. Nismo znali ni ko se nalazi. Evo, ove moje kolege koje su sad ušle u politiku, zašto se ne izbore za tako nešto? Oni uđu samo da bi sebe i uži krug porodice stavili negde na pijadestal! – žestoka je bila Danica.

Ovacije na premijeri: Nušićeva „Ožalošćena porodica“ u Narodnom pozorištu
zona-zamfirova- pozorište na terazijama
Danica Maksimović i Ivan Bosiljčić u predstavi “Zona Zamfirova” kao Doka i Mane, Foto: Pozorište na Terazijama

Kako je rekla, svoje kolege nije pitala o tome, jer su oni za nju svi “pilići”.
– Pa šta da ih pitam više kad sam ja starija od sviih njih, oni su za mene svi pilići. Mogu da im naredim tako što ću svaki put da ih prozivam kad dođem ovako uživo, pa da kažem:”Zašto ništa niste uradili za našu stvar, zašto ste tu uopšte, samo zbog ličnog interesa?!” Daj samo da mene niko ne skloni sa mesta direktora, upravnika, sa pozicije… Meni je to tako jadno! Ja ako vredim i ako imam dar za ovaj posao koji radim 41 godinu, meni ne može niko to da oduzme. Ja sam igrala i pred Titom. Znate koliko je njih tu prošlo, što se tiče političara? Znate vi ko je sve prošao, pa sam ja još tu. Ja sam još uvek aktuelna i u najboljoj formi da igram u četiri pozorišta šest naslova. Dakle, oni svi dođu i prođu, a onaj ko vredi ostaje i traje! – rekla je Danica.

BRANKO JANKOVIĆ: Glumac i kozar
indigo danica maksimović i marija visković foto promo
U predstavi “Indigo” sa Marijom Visković, Foto: Promo

– Koliko je njih prošlo koji su ministri za kulturu? Šta je uradio Tasovac, šta je uradio Leka, šta je uradio Voja? Koliko ih je prošlo? Ništa nisu uradili. Je l’ imamo zakon o pozorištu? Je l’ imamo zakon o kinematografiji? – upitala se.
– Suština je što se ne družimo, što se ne dogovaramo, što nemamo strategiju. Ne samo mi, nego niko. Zdravstvo, školstvo, kultura… – zaključila je Danica Maksimović.

E.A. / Izvor: Prva TV

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde