BRANKA PUJIĆ: Tango je lek za dušu

0
772

Glumica Branka Pujić lepa je i negovana žena, koja vodi računa o ishrani, redovno se bavi fizičkim aktivnostima i trudi se da zdravo živi.

Branka-Pujic-i-Dragan-Jovanovic-foto-Janko-Petkovic
Branka uživa u plesu, Foto: Janko Petković

Ima brojne obaveze i čini se da joj je svaki dan kratak. U kući je majka, supruga i domaćica, glumi u pozorištu, na filmu i televiziji, te u brojnih radijskim dramama. Uz to je i profesor na FDU, na odseku scenske igre, a u Malom teatru uči klince da glume. Ali, njena posebna ljubav je – tango!

– Bavim se poslom koji zaista volim, i glumu i pedagogiju. Ispunjavaju me mladi studenti, kao i mališani sa kojima pravim predstave. Ali, tango mi je nešto više i od meditacije. Kada plešem tango, ništa drugo ne postoji. Nemam nikakve misli, svi problemi ostaju iza vrata prostora gde se pleše. Kada počne muzika za tango, vreme stoji – objašnjava Branka, koja je kao devojčica pohađala baletsku školu “Lujo Davičo”.

Branka Pujić obožava ples
Putovala je u Argentinu da bi usavršila tango

– Ne mogu da živim bez plesa. U “Daviču” sam dobila klasično baletsko obrazovanje, kasnije sam išla na moderni balet, pa savremeni ples. Putovala sam u Argentinu, u Buenos Aires, da usavršim tango. Igram i salsu. Plešem i na fakultetu, to mi je posao. Ja uživam da plešem, to mi je najlepša zabava, a tako održavam i kondiciju. Ples mi prija, donosi radost, relaksira me i fizički i mentalno, ma u svakom smislu. Tango je lek za dušu!

U domu glumačke porodice Pujić-Jovanović postoji prostor za vežbanje, opremljen spravama, ogladalima, šipkama:
– Tu nas troje možemo da se bavimo fizičkim aktivnostima, da se posvetimo sportu i plesu. Uz studio za vežbanje nalaze se sauna i džakuzi, gde izuzetno prija opuštanje nakon treninga. Volim i da pešačim, mnogo šetam, kad mogu i plivam, a povremeno uz Dunav vozim bicikl.
D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde