BOBAN RAJOVIĆ: Hipohondar, ali uvek u top formi

0
317

Kad “zakači” neki virus, pretrne od straha i odmah trči kod lekara.

Pevač Boban Rajović vodi računa o svom telu i zdravlju. Redovno se bavi rekreacijom, pazi kako se hrani i smatra da je u odličnoj fizičkoj kondiciji.

ACA ILIĆ: Košenje trave najbolja rekreacija

Boban Rajović
Trenirao je razne sportove
Foto: Printsceen Instagram

– Od malih nogu se bavim sportom. Kao klinac sam obožavao loptu i fudbal, koji sam uspešno trenirao godinama. I ne samo fudbal, trenirao sam i tekvondo, kik-boks i silne druge sportove. Međutim, posle povrede kolena bilo je jasno da sportom neću moći da se bavim profesionalno, nego samo rekreativno – kaže đetić rođen u Danskoj, odrastao u Beranama, Podgorici i Kopenhagenu, a već godinama nastanjen sa svojom porodicom u Beogradu:
– I moja deca su nastavila očevim spotama, pa najmlađi sin Andreja igra fudbal, dok ćerka Anđela trenira tenis.

Napustio nas je Predrag Cune Gojković

Najstarija Ivana se posvetila drugim stvarima. A ja redovno vežbam i u tome uživam.  Zato i mogu da se pohvalim da sam u top formi. Mogu i špagu da napravim. Prijatelji kažu, a znam i ja to, da treniram kao lud, bez obzira što imam brojne poslovne obaveze i često sam na putu. Za vežbanje uvek pronalazim vreme.

Boban Rajović pravi špagu kao od šale
Pravi špagu kao od šale, Foto: Printsceen Instagram

– Najviše radim takozvane kardio treninge. Ove vežbe su važne ne samo za sagorevanje masnoća nego i za celokupno zdravlje. Kardio trening inače predstavlja bilo koji vid rekreacija – trčanje,plivanje, vožnja bicikla, penjanje na stepenicama, trčanje na traci, preskakanje konopca. To je trening koji održava visok nivo rada srca u određenom vremenskom periodu. Kardio vežbama jačate srce i pluća, i smanjujete broj otkucaja srca u stanju mirovanja. Tako se povećava izdržljivost i sposobnost da se istraje u svemu što se radi. Kardio treninzima se ubrzava metabolizam, smanjuje nivo holesterola u organizmu, kao i stres, povećava se koncetracija, reguliše varenje i ojačava se imunitet. Radim kombinaciju vežbi u teretani, sve su u parteru, a najmanje su mi drage one koje jačaju noge.

GORDANA STOJIĆEVIĆ JANKOVIĆ: Muzikalna veterinarka

Boban u kuhinji
Kad je na posebnom režimu ishrane, alkohol ne sme ni da lizne, Foto: Printsceen Instagram

– Svake godine moj profesor me testira da vidi kako sam utreniran, pa posle određenih analiza i testiranja, prepisuje mi personalni režim ishrane. Nije u pitanju dijeta da bih oslabio koji kilogram, nego mi sugeriše namirnice kojih bi trebalo da se lišim, kako bih bio još bolje fizički spreman. U tom periodu zaista strogo vodim računa šta jedem. Alkohol ne sme ni da se lizne. Vikendom mi je najteže, jer putujem i tada sam na gostovanjima, ali izdržavam. Naš narod je naučio da kasno jede, što nikako nije zdravo. U mojoj porodici večera je oko 18, najkasnije u 19 sati i posle toga nema uzimanja hrane. A ja kad sam na ovom posebnom režimu, upravo zbog posla, naprezanja i neispavanosti, moram pred izlazak na scenu da uzmem čokoladicu ili bananu, kao dodatni izvor energije, ali ni to ne posle 21 sat.

NOVICA NIKOLIĆ PATALO: Preko jabuke naučio note

Takođe, koristim tada suplemente. Da se razumemo, nisu to nikakvi steroidi, nego dodaci ishrani koji su nam potrebni da bi nadoknadili deficit određenih namirnica. Dijetetski suplementi dopunjuju normalnu ishranu i predstavljuju koncentrovane izvore vitamina, minerala i drugih supstanci sa hranjivim ili fiziološkim efektom. Obično uzimam Vitargo, koji omogućava najbržu popuna glikogena, tj rezervi ugljenih hidrata u mišićima. Korišćenjem njega ne preti opasnost od pojave dehidratacije, povećava se energija i performanse.

ZORICA MARKOVIĆ: Kajmak i kopriva za divan ten

Najmanje voli vežbe koje jačaju noge
Najmanje voli vežbe koje jačaju noge
Foto: Printsceen Instagram

– Osim odlazaka u teretanu leti volim da plivam, a preko cele godine trčim u prirodi i rekreiram se uz pomoć spininga, programa koji se izvodi na stacioniranim biciklima. Zakleti sam nepušač.
– Zdrav sam, ali iskren da budem, veliki sam hipohondar. Jest’ da sam u dobroj kondiciji, redovno treniram i vodim računa o ishrani, ali zbog najobičnijeg virusa koji mi se zalepi, znam da sav pretrnem i odmah idem kod lekara. To je nekako jače od mene, takav sam od malena.
– Pažnju posvećujem nezi i kozmetici, ali ne u pravoj meri. Volim da budem moderno odeven, a u odabiru garderobe pomažu mi supruga i ćerke. Njih tri se odlično razumeju u modne tokove i trendove. Iskrene su i dobronamerni kritičari, zato i slušam njihove savete. Mene je inače teško naterati da krenem u šoping. Nikada nemam vremena za obilazak prodavnica, a ni živaca. Ali, volim da se lepo obučem.

Dragana Dušanić

Farbao šiške
Foto: Printsceen Instagram
 Farbao šiške

Od kako se pojavio na estradi, Boban Rajović ima obrijanu glavu i bez kose je. Ali, i on je nekad odlazio kod frizera:
– U mladosti sam nosio, za to vreme veoma modernu fizuru, koja je podrazumevala da je kosa sa strane prilično kratka, ali je gore bila dugačka. Imao sam i šiške, koje sam jedno vreme čak i farbao. E, tada sam morao da odlazim u frizerske salone da me doteraju – smeje se pevač.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde