ALEN ISLAMOVIĆ: Nije loše u izolaciji! Čitam knjige, gledam filmove…

0
117

Pandemija koronavirusa utiče na sve segmente ljudskog života. Otkazana su brojna velika sportska takmičenja, turneje i koncerti, festivali i sva druga dešavanja…Tako su i sportske, muzičke i glumačke zvezde morale na pauzu. Većina njih boravi u domovima u samoizolaciji i poštuje preporuke i apele nadležnih o smanjenoj društvenoj interakciji i kretanju. Upravo zvezde svojim primerom i javnim pozivima mogu ukazati na to koliko je prevencija važna u ovom trenutku.

ALEN ISLAMOVIĆ: U izolaciji čitam knjige, gledam filmove i nije loše

Regionalna muzička zvezda Alen Islamović ovih dana vreme provodi u svom stanu u Zagrebu. Kako kaže, balkon je postao njegov novi svet. Alen se prilagodio datoj situaciji i izolaciji.

Nastava za osnovce na RTS 3, za učenike srednjih škola na RTS Planeti

– Čak nisam do sada ni primetio da na njemu može biti prelepo. Jutarnja kafica sa čašom šljivovice, čitanje knjige, plan nabavki za tri-četiri dana, za šta sam ja zadužen. Sa suprugom gledam najlepše filmove snimljene u poslednjih 50 godina. Čak sam gledao i “Sutjesku” koja je fenomenalna. Posle ručka opet izađemo na balkon koji ima 20 metara kvadratnih i uživam uz čašicu dobrog belog ili crnog vina i sunce. Taj kućni karantin i nije loš, ako se organizuješ kako treba. Nakon nekoliko dana se navikneš. Ja i supruga Marijana smo sami sa našim ljubimcem i dobro nam ide! – kaže Alen.

ALEN ISLAMOVIĆ: U izolaciji čitam knjige, gledam filmove i nije loše

Stanovništvu preporučuje da izbegava gužve, zadimljene kafiće, pozdravljanja i ljubljenja.
– Poruke sa TV stanica treba shvatiti ozbiljno. Otkazali smo brojne koncerte po Evropi do kraja aprila. Tu je bilo i dosta koncerata sa “Bijelim dugmetom”. Moramo preživeti ovu agoniju koja nas je zadesila. Preživećemo i mislim da nam je ovo dobra škola za budućnost!

Alen Islamović objavio spot za pesmu “Aj, jaj, joj, koji mi moj”

– Evropa mora jedinstveno reagovati, a ne pustiti da države samoinicijativno donose odluke. Nered nastaje kad ti komšija istrese smeće u dvorište, a ti to isto smeće prebaciš svom drugom komšiji u dvorište. Trebamo dati ljudima nadu u bolje sutra i da nam veruju da će sigurno biti bolje. Ovo je rat protiv Marsovaca-svemiraca koji već preko filmova osvajaju planetu nekoliko puta. Ovo je rat u koji se uvlači i panika i strah od gladi, strah od snova, strah od ljudi, strah od običnog izlaska na ulicu. Preživećemo i ja verujem u pobedu razuma! – optimističan je Islamović.

ALEN ISLAMOVIĆ: Supruga mi se nikad nije mešala u posao
ALEN ISLAMOVIĆ: U izolaciji čitam knjige, gledam filmove i nije loše

Putem telefona i društvenih mreža u kontaktu je sa brojnim kolegama širom sveta.
– Čuo sam se sa Bregom. Reče da je stalno u studiju i da toga nema, poludeo bi. Sigurno će novom muzikom sve iznenaditi – smatra poznati muzičar.

E. A. / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde