ALEKSANDAR FILIPOVIĆ: Bio sam tunjav klinac

0
362

Voditelj je u detinjstvu bio stidljiv, redovno je posećivao biblioteku, a bio je i učesnik „Muzičkog tobogana“.

Aleksandar Filipović
Foto: Facebook

Aleksandar Filipović zavoleo je novinarstvo i estradu kao klinac:
– Kao dete vežbao sam ispred ogledala da vodim Dnevnik, tako da sam od malena želeo da budem TV voditelj. Inače, bio sam veoma tunjav i stidljiv. Dok su moji vršnjaci igrali klikere, ja sam išao u biblioteku i čitao „Mi deca sa kolodvora Zo“, „Čerčilove meomare“ i „Moskovske godine“ Veljka Mićunovića. Kada je društvo u mom ulazu organizovalo kobajagi „Pesmu Evrovizije“ ili „Jugoviziju“, obavezno sam bio voditelj. Tako sam kao animator na tim druženjima zapravo prevazilazio svoju stidljivost. A, na školskim ekskurzijama sam bio i di-džej.

Voditelj obožava šlagere, najradije sluša domaću festivalsku muziku sedamdesetih godina, a omiljen kompozitor mu je Đorđe Novković, čiji ceo opus odlično zna. Aleksandar je muzikalan, lepo peva, ume i da svira.

Aleksandar Filipović slika iz detinjstva
Poza buduće TV zvezde
Foto: Privatna arhiva

– Oduvek sam voleo muziku. Pevao sam kao osnovac prateće vokale na ploči „Muzički tobogan“ gde su pevali Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Đorđe Marjanović…. Minja Subota, Jovan Adamov i ostali koji su radili na toj emisiji znaju me kao starog „tobogandžiju“! – kaže Saša i komentariše fotografiju na kojoj je sa harmonikom:- Bila je to poza buduće TV zvezde! Znam da sviram na harmonici, kao i na metalofonu, Ipak nikad nisam imao toliko muzičkog znanja da bih mogao da kažem da sam muzički profesionalac, ali sam bio i ostao veliki ljubitelj muzike. Tako da harmonika na slici nije slučajna.

Tokom karijere Filipović je za svoj profesionalni rad dobijao brojne hvale i priznanja. Koje aplauze je posebno zapamtio?
– Prvo, onaj koji sam dobio posle govora na proslavi pedesetogodišnjice moje osnovne škole „Dositej Obradović“ u Novom Sadu, kada sam se osetio nekako uspešnim i veoma ponosnim. A drugi je, možda još draži, kada mi je pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić uručio nagradu za najboljeg novinara u Vojvodini.
D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde