ACA ILIĆ: Košenje trave najbolja rekreacija

0
612
Aleksandar Aca Ilić
Čisti zubi, zdrave desni – srećni ljudi Foto: Facebook

Pevač voli domaću kuhinju, ne ide u teretanu, niti vežba kod kuće, i smatra da je za dobar izgled najvažniji san.

U rodnom Gornjem Milanovcu Aleksandar Aca Ilić je odrastao okružen belim mantilima. Naime, njegov otac Bogoljub radni vek proveo je kao stomalog, a majka Živana kao medicinska sestra.
– Od malena verujem u lečenje zvaničnom medicinom a ne alternativnim medotama. Na sreću, tokom 55 godina života nisam imao zdravstvenih problema, samo sam u mladosti lomio ruku i nogu, i u vojsci sam 1980. preležao žuticu. Ne idem na rutinske kontrole, ali jednom godišnje vadim krv i radim analize, da budem siguran da je sve u redu – kaže Aca i dodaje da redovno odlazi kod zubara

ŽELJKO ŠAŠIĆ: Kratak raport iz Dubaija ili kako sam iz frižidera…

– Dok mi je otac bio živ, on je vodio računa o zdravlju i nezi zuba svih nas u porodici. Naučio nas je tehniku pravilnog pranja zuba, kao i masažu desni, koja je veoma bitna. Mnogi stomatolozi imaju uzrečicu:“Čisti zubi, zdrave desni – srećni ljudi“. U Beogradu sam pronašao finu zubarku, koja ima laku ruku i kod koje odlazim na kontrole. Pošto sam pušač, bar jednom godišnje uklanjam kamenac sa zuba.

Aleksandar Aca Ilić
Za dobar izgled najvažniji je san, Foto: Facebook / Aca Ilić

– Kod frizera navratim jednom u dva meseca, da mi malo skrati krajeve kose. Ranije sam išao češće, pa i na feniranje pred bitne nastupe, ali tad je bilo i više materijala na mojoj glavi. Sad obično kažem frizeru da ne preteruje, ne mora baš za sve pare da me ošiša, nego nek ostavi nešto i za naredni put.

ACA ILIĆ: Obrijao brkove zbog Saše Popovića

– Dok sam imao brkove, vodio sam sam računa o njima. Svaka dlaka morala je da bude na svom mestu, stalno sam ja to štruckao i doterivao. Bio je to poseban ritual, ali i znak urednosti. E, onda sam 2003. rekao brcima “zbogom” i obrijao ih. Prijatelji su zaključili da sam se tim činom – podmladio. U svakom slučaju, godine nikad nisam krio, ponosim se njima. A kad smo kod nege, moram da kažem da se i ja mackam. Ništa preterano, ali volim da osvežim kožu lica starom, dobrom kremom “Nivea”.

SAŠA MATIĆ: Neopravdani zbog Šabana Šaulića

Aleksandar Aca Ilić
Pristalica prirodnog izgleda, Foto: Facebook / Aca Ilić

– Volim dobro da pojedem, i s godinama nisam počeo da više vodim računa o ishrani. Možda i zato što sam po tom pitanju neki inadžija. Mislim da se preteruje sa stalnim upozorenjima kako ne valjaju određene namirnice koje koristimo od pamtiveka. Eto, pričalo se kako mast nije dobra, nego je bolje spremati hranu na ulju, a posle se to okrenulo. Ja se ne priklanjam tim takozvanim trendovima. Sve jedem, ali s merom. Smatram da čovek treba da konzumira sve ono što mu prija, ali da se ne prejede, nego da je to u nekim normalnim količinama

ILDA ŠAULIĆ: Ne bojim se starenja

– Najviše volim našu domaću kuhinju i jela sa kašikom. Kod nas se podrazumeva da za ručak bude supa ili čorba. I kad sam na putu, ili zbog posla ne stižem do kuće, pa moram da jedem u gradu, hranim se obično u restoranima gde ima dobre kuvane hrane. Tako sam navikao, to volim, prija mi. Volim ja i roštilj, i pečenje, ali ne može se to stalno jesti. Nikad nisam držao dijete i posebno vodio računa o ishrani, jer nisam imao potrebe za tim. Kao prvo zdravlje me je služilo, a i nisam sklon gojenju. Samo jednom, 2005. sam se malo bucnuo i imao 90 kg, ali brzo sam se vratio na mojim standarnih 85 kg, što je godinama moja optimalna težina.

ZORICA MARKOVIĆ: Kajmak i kopriva za divan ten

Aleksandar Aca Ilić
Najviše voli našu domaću kuhinju i jela sa kašikom, Foto: Facebook / Aca Ilić

– U mladosti sam aktivno igrao košarku, ali odavno se ne bavim sportom. Ne trčim, ne idem u teretane, a još manje na jogu ili pilates. U moje vreme nije ni bilo toliko vežbaonica, kao što ih je danas, gotovo na svakom ćošku, ali ja nemam naviku da se rekreiram na takav način. Imam ja svoje vežbe – pokosim travu, pa posle sednem u dvorištu uz meze, sir, slaninicu i ajvar, pa meračim kako sam lepo sredio baštu. Šalu na stranu, nedaleko od naše kuće je teren sa košem, pa tu predveče volim sa sinom da ubacujem loptu. I mnogo šetam. Ne gledam na sat i nemam ustaljenu rutu, ali trudim se da kad god mogu pre podne, kao i posle večere napravim po kraju nekoliko krugova, pa tako pređem po 6-7 km dnevno. To nije pod moranje, nego uživanje

NEDA UKRADEN: Stidela sam se svoje zadnjice

– Za dobar izgled najvažniji je san. Kad je čovek ispavan, odmoran, on deluje sveže i zadovoljno, pa samim tim i lepo izgleda. Nekada sam se trudio da odspavam 8 sati, a sada sam “horizontalu” skratio za sat.

– Ne dopadaju mi se osobe koje su radile estetske korekcije, tetovirale se ili stavljale pirsing. Žene koje su išle „pod nož“, sve mi liče jedna na drugu, kao da su klonirane. Pogotovo mi se ne dopada pumpanje usta. Žao mi je kad vidim mlade devojke da su imale silne korekcije. Pa, mladost je sama po sebi lepa, ne treba tu dodavati nikakve silikone. Grozne su mi žene koje su od glave do pete veštačke – u kosi umetke, na licu trajna šminka i veštačke trepavice, pa još i nadogradnja na noktima, silikoni u ustima i grudima, a na pupku pirsing. Uf, još kad imaju i tetovaže… Možda će neko reći da sam konzervativan, ali ja sam čovek nekog drugog vremena i shvatanja, pristalica prirodnog izgleda. I kad osoba stari, neka to bude na jedan normalan, prirodan način.

Dragana Dušanić

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde