NIKOLA ĐURIČKO: Iz šale postadoh reditelj

0
279

Glumac će režirati nekoliko epizoda serije najavljene kao priče o prijateljstvu Srbina i Hrvata, ljubavi prema košarci i drugim šansama koje svako u životu zaslužuje.

NIKOLA ĐURIČKO: Iz šale postadoh reditelj
Foto: Facebook / Nikola Đuričko

Nikola Đuričko pridružio se ekipi serije “Žigosani u reketu”, koju kao jedan od autora potpisuje i Dragan Bjelogrlić. Kako reče, iz šale je postao – reditelj.
– Nekako sam se sam ponudio da se oprobam kao reditelj. Tomica Paliković (koproducent serije) i Dragan Bjelogrlić moji su prijatelji i dugogodišnji saradnici. Kad sam čuo da pripremaju nešto novo, u šali sam izjavio: “Dajte meni da režiram nekoliko epizoda!” I, eto, od šale je postala zbilja. Nije bilo dileme da li treba da prihvatim njihovu ponudu jer sam oduvek imao sklonosti prema tome – kaže Đuričko za “Kurir”.

Snima se: „Žigosani u reketu“, priča o košarci, ljubavi i prijateljstvu

Serija je počela da se snima, a Nikola se na setu bez problema snalazio u redakciji izmišljenog magazina “Fleš” sa mnogo glumaca.
– Serija ima svoju autentičnost i ne liči na nešto što smo gledali. Danas snimamo scene u jednoj novinskoj agenciji. Njen vlasnik zloupotrebljava svoj položaj za obračun sa drugim ljudima. S druge strane, imate romantičnu želju dva bivša asa da jedan košarkaški klub vrate na noge. Na njih udara jedan tabloid u sukobu protiv “građevinske mafije” – objasnio je Nikola Đuričko.

Ovako Nikola Đuričko svira frulu

NIKOLA ĐURIČKO: Iz šale postadoh rediteljPriznao je i da sam ne voli da daje intervjue.
– Moja iskustva sa medijima su grozna. Nekad bude jednostavno, a ponekad se osećam zloupotrebljeno. Najviše mi smeta kad puste intervju koji sam davno dao i naprave ga kao novi. Kod nas je još veća opasnost dati intervju, nego da od toga možete da imate benefit – kaže glumac. Ali, naglašava da nije zlopamtilo.
– Uvek dajem ljudima drugu šansu. Čovek može, kako kaže i naša serija, do pet ličnih greški da toleriše.

Bjeline „Senke nad Balkanom 2“ i „Žigosani u reketu“ premijerno na TOP kanalu

NIKOLA ĐURIČKO: Iz šale postadoh rediteljGlumac, a sada i reditelj Đuričko posebno je pohvalio svoje mlade kolege.
– Kasting je, kad sam ja došao u ekipu, već bio pri kraju. Predložio sam da uzmu Milorada Kapora. On je odličan glumac. Radio sam poslednjih dana s mladim glumcima i mnogo su zanimljivi. Biće oni jednog dana velike zvezde. Nikad se ne znam kome će da se posreći u karijeri. Radio sam sa mladim Amarom Ćorovićem, a Vučića Perovića sam gledao u JDP. Neke sam ovde upoznao prvi put. Bili su briljantni u sceni koju smo snimali u kafani – zaključio je Đuričko.

Film „Pijavice“ Dragana Marinkovića u postprodukciji

“Žigosani u reketu” imaće 45 epizoda, a unakrsno će pratiti brojne ljude, njihove probleme i svakodnevicu. Nebojša Dugalić tumačiće lik Vojislava, košarkaškog menadžera, a njegovog prijatelja igraće hrvatski glumac Filip Šovagović, koji će ući u ulogu Kreše, košarkaškog trenera. U podeli su još i Dubravka Mijatović; Aleksandar Radojičić; Svetozar Cvetković; Žarko Laušević; Vesna Trivalić; Srđan Todorović; Jelisaveta Orašanin; Slobodan Boda Ninković…

E. A. / Izvor: Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde