NATAŠA NINKOVIĆ: Znam da budem vrlo neprijatna

0
819

Nataša Ninković kaže da oseća ljubav publike i na sceni i na ulici, što je čini veoma srećnom. Ali, zbog nje ne dozvoljava neko prisvaja i oduzimanje prava na privatnost. Dešava se da neko pređe granicu i tada zna da bude biti vrlo neprijatna. Jer, kako kaže, postoje i ljubavi koje guše.

Nataša Ninković
Harizmatična Trebinjka sa beogradskom adresom već dve decenije niže poslovne uspehe, kako u teatru, tako i na televiziji i filmu

Nataša Ninković može da se pohvali bogatom i uspešnom karijerom. Na ovim prostorima slovi za jednu od najboljih glumica. Prošlu godinu završila je zapaženim ulogama u seriji “Ubice mog oca” i filmu “Stado”. A, nedavno je i predstava “Ričard Treći” premijerno izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu.

– Sad je mali predah, a sredonom juna trebalo bi da nastavimo snimanje serije “Ubice mog oca”. Čeka me i rad na filmu koji režira Miroslav Lekića i bavi se odrastanjem svetog Save, gde igram njegovu majku Anu – izjavila je Nataša za “Dnevni avaz”.

Glumica kaže da nije imala većih iskušenja u poslu.
– Odluke su donošene brzo, više intuitivno, a da bi bilo tako i danas, dosta negujem svoj mozak. Znala sam da me ne zanima da budem, pre svega, ni najlepša ni najpopularnija. Ovo drugo posebno. Težila sam da budem kvalitetna i dobra, radoznala, hrabra i vredna. A, ono prvo dolazi usput – rekla je Ninkovićeva.

Nataša Ninković sa kolegama na snimanju filma Stado, Foto Instagram
Sa kolegama na snimanju filma Stado

Mnogi sa nestrpljenjem iščekuju nastavak serije “Ubice mog oca”, u kojoj tumači lik Natalije Despotović.
– Još nisam pročitala scenario do kraja. Biće drugi i treći deo, i moram reći da je sama priča još zanimljivija, nastavlja se u žanru političkog trilera. Razrešenje raznih ubistava, imamo neke nove likove, ulazimo u sudnicu, što znači da se otvaraju pitanja sudstva i svega propratnog što ide uz to.

Natalijin mračni svet je za Natašu bio izazov.
– To sam želela u smislu jednog iskoraka na ono što sam do tada snimala na televiziji. Odgledala sam celu seriju i vrlo sam zadovoljna. Naravno, videla sam i neke stvari koje su mogle da budu malo drugačije. Kažem mogle, ali su i ovako sasvim dobre. Ta serija je zaista ozbiljan iskorak i ponosna sam što sam deo tima od samog nastajanja. Ako neko misli drugačije i što se tiče serije i mog lika, to je legitimno, ali ja punim svojim bićem stojim iza svoje uloge i serije.
Kratak fitilj
Uz hercegovačku lepotu i šarm, ova Trebinjka sa beogradskom adresom izuzetno je impulsivna, što joj, priznaje, ne donosi ništa dobro.
– Imam kratak fitilj, to mi je najveća slabost. Da li se popravljam s godinama? Slabo, trudim se, biće jednog dana, nadam se.

 

Nataša Ninković u predstavi Ričard Treći igra sa Svetlanom Cecom Bojković
U predstavi “Ričard Treći” igra sa Svetlanom Cecom Bojković

Na pitanje da li je najveća nagrada za glumca ljubav publike, a koju Nataša i te kako ima, umetnica je odgovorila:
– Osećam tu ljubav, i na sceni i na ulici. I veoma sam sretna zbog toga. Ipak, ne dozvoljavam da me zbog nje neko prisvaja i oduzima pravo na privatnost. Dešava se da neko pređe granicu i tada znam da budem vrlo neprijatna. Jer, postoje i ljubavi koje guše, od kojih ne možete da dođete do vazduha. Ali, zato veoma poštujem onu drugu vrstu ljubavi.

Glumica je igrala u brojnim komedijama. Koliko je danas teško nasmejati ljude?
– Ljudi su toliko gladni dobrog humora da mnogima prolazi i jeftina zabava, samo da ne moraju da misle. Mnogo volim da se smejem, a i da zasmejavam ljude, i na sceni i u životu. Smeh je blagotvoran. Ima neku čistoću duše i nevinost.

Nataaš Ninković
Uskoro će početi da se snima nastavak serije “Ubice mog oca”, gde Nataša tumači lik Natalije Despotović
Otkriva i kako ona hrani svoju dušu:
– Raznim sadržajima koje vučem iz porodice, prirode, knjiga… Zavisnik sam od pisane reči, svakodnevno moram nešto da pročitam. Hranim se lepotom u svakom smislu.
Na pitanje čiju bi holivudsku karijeru poželela sebi, Nataša Ninković je rekla:
– Ne želim tuđe karijere ni živote, imam svoj! Ali, kad bih mogla da sanjarim, sanjarila bih o ulogama Kejt Blanšet.
Dodala je i da joj je omiljena serija “Breaking Bad”.

E. A. / Izvor: Dnevni avaz
Fotografije: Instagram / Nataša Ninković

Nenad Šarenac i Nataša NinkovićDve decenije braka 
Ove godine Natašu očekuje proslava značajnog jubileja – dve decenije braka sa biznismenom Nenadom Šarencem. Kako kaže glumica u razgovoru za “Dnevni avaz”, tih 20 godina bile su ispunjene u svakom smislu. Bračni par ima sinove, blizance Luku i Matiju. Naslednici su, uz supruga, Natašini najkonstruktivniji kritičari.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde