MILE KEKIN: Prvi auto koji je samo tvoj, simbol je prave slobode

0
256

Mile Kekin, tekstopisac i frontmen zagrebačkog benda “Hladno pivo”, napisao je mnogo pesama, a obožavaoci će ove godine imati priliku da čuju novih deset.

Mile Kekin Hladno pivo studio Novo mesto
Muzičar u studiju u Novom Mestu, Foto: Facebook / Mile Kekin

Na numerama koje će se naći na njegovom solo albumu Mile Kekin radi u studiju u Novom Mestu. A, u svemu ima podršku kolega iz “Hladnog piva”.

– Razlog izleta je što sam hteo da radim sa novim ljudima, da istražujem nove žanrove, sakupim nove ideje i napravim nešto svoje, a ne bendovsko. Mislim da je to prirodno i potrebno svima onima koji se bave nekim kreativnim zanimanjem – rekao je Mile.

ALEN ISLAMOVIĆ: Protivnik tetovaža i estetskih korekcija

Prvi singl, pesma “Reno 4”, već je snimljen. Za numeru Kekin kaže da je autobiografska i govori o njegovom prvom automobilu. Otkrio je i da je četvorotočkaša dobio od brata, kojem je tada bila oduzeta vozačka dozvola.

MILE KEKIN: Prvi auto koji je samo tvoj, simbol je prave slobode
Muzika ga spasila od samoće, Foto: Facebook / Mile Kekin

– Prvi auto koji je samo tvoj, prelomni je trenutak u životu, jer ti se otvaraju prostranstva koja ne pokriva gradski prevoz. To je simbol prave slobode! S njim sam prvi put izgubio vozačku, u njega se zabila nova novcata “Mazda” i slupala se skroz, a ja sam prošao bez ogrebotine. Taj automobil je bio neobična verzija “Renoa”, koja je bila pola metra duža, pa sam unutra radio i studentske tulume. Sećam se da su me zaustavili u Nemačkoj na autoputu, jer sam bio prespor, što nisam skužio, jer mi brzinomer nije radio. To vozilo nije bila neka lepotica, ali mi je pomoglo da sa njim znatno popravim svoj ljubavni život. Više nisam morao da čekam noćni tramvaj, niti do zore da pešačim do kuće na brdu – kazao je Kekin.

FRANO LASIĆ: Uz “Međede” se lepše živi

Na svojoj Fejsbuk fan stranici Mile je napisao kako se verovatno počeo baviti muzikom zbog “samoće uzrokovane prečestim selidbama”:

– Muzika me spasila od samoće na brdu koje isto spominjem u pesmi. U teškim trenucima mi je pomogla više od svega, pa sam srećan da se njome mogu baviti stalno.

Mile Kekin planira do novembra da završi solo album, a sledeću godinu obeležiće velika turneja povodom 30 godina “Hladnog piva”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde