Matea Milosavljević i Pavle Jerinić – Sofija i Matija iz “Igre sudbine”

0
4947

Od kreatora veoma popularne TV serije “Istine i laži”, na male ekrane stigla je nova priča – “Igra sudbine”. Emituje se na Prva TV od 20. januara, radnim danom od 21h, i već je privukla pažnju gledalaca.

Matea Milosavljević i Pavle Jerinić - Sofija i Matija iz "Igre sudbine"
Matea Milosavljević i Pavle Jerinić kao Sofija i Matija u “Igri sudbine”, Foto: Prva TV/Aleksandar Krstović

Publika prati živopisne likove sa čijim životima se sudbina poigrala, u priči koja ima mnogo intrige, spletki, ljubavi, emocija, neočekivanih obrta… “Igra sudbine” je rađena po kolumbijskoj telenoveli, a adaptaciju scenarija je uradio Žarko Jokanović. Reditelji su Mihailo Miša Vukobratović i Stanko Milošević. Uz već dobro poznata imena srpske filmske scene, priliku da ih gledaoci bolje upoznaju, dobili su i mladi glumci Matea Milosavljević i Pavle Jerinić.

Prva TV: Domaća serija “Igra sudbine” od 20. januara na malim ekranima

Matea Milosavljević je mlada i talentovana glumica, koja je pažnju publike privukla igrajući u filmu “Pored mene”, kao i u tinjdžerskoj seriji “Moja generacija Z”. Rođena je u Beogradu, gde je diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u klasi Mirjane Karanović. Kako je izjavila, od svoje profesorke naučila je, pre svega, da bude iskrena i autentična, kako na sceni, tako i u životu.

Matea Milosavljević i Pavle Jerinić - Sofija i Matija iz "Igre sudbine"
Matea Milosavljević igra Sofiju u “Igri sudbine”, Foto: Prva TV

– U “Igri sudbine” tumačim lik Sofije Šubarević. Ona je manekenka i top model, opasnica prava. Spremna je na sve. Ima jasan cilj, stremi ka njemu i u tome ništa ne može da je zaustavi. Velika je zavodnica i zna kako najlakše da dođe do onoga što želi. Brutalna je u svojim planovima, spletkari, manipuliše, preti… – kaže za Prva TV Matea o svom liku u seriji “Igra sudbine”.

STEVAN PIALE – Luka Ožegović iz serije “Igra sudbine”

Njen kolega Pavle Jerinić, takođe je iz Beograda, i od malena je inficiran glumom. Jer, njegov otac je glumac Branko Jerinić, a rođak Branislav Ciga Jerinić. Pavle je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Biljane Mašić. On je inače bio stipendista Ministarstva omladine i sporta na konkursu “1000 talenata”, 2008. godine. U “Igri sudbine” tumači lik Matije.

Matea Milosavljević i Pavle Jerinić - Sofija i Matija iz "Igre sudbine"
Pavle Jerinić kao Matija u “Igri sudbine”, Foto: Prva TV

– Matija Grbić je isto kao i Aleksa, koga igra Luka Raco, jedan truli kapitalista, ozbiljan materijalista. Ima sposobnost da se prema svima postavlja kao prijatelj, a da je zapravo daleko od toga. Matijin najveći problem je njegov stil života. Uživa u luksuzu, ali koliko god imao para, nikad mu nije dovoljno. Trudi se da nađe alternativne izvore novca i neće prezati ni od čega da taj svoj način života ispuni najraskošnije. Izrazito je pohlepan. Pravi raznorazne spletke. Služi se maksimom “zavadi pa vladaj”, da bi uživao veći i bolji status što materijalno, što u firmi – kazao je Jerinić za Prva TV.

“Pored nas” nastavak filma “Pored mene”

Pavla pozorišna publika dobro zna, igrao je na raznim preestoničnim scenama. Od 2006. je stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu. Dobitnik je Nagrade “Petar Banićević” u sezoni 2014/2015, koju Nacionalni teatar dodeljuje mladom glumcu/glumici starosne dobi do 35 godina života, koji se umetnički istakao i iskazao visok profesionalizam u poslu i odnosu prema Narodnom pozorištu. Priznanje je dobio za ulogu Deli Jove u predstavi “Bela kafa”.

Matea Milosavljević i Pavle Jerinić - Sofija i Matija iz "Igre sudbine"
Pavle Jerinić i Matea Milosavljević u seriji “Igra sudbine”, Foto: Printskrin Prva TV

Za istu rolu dobio je i Nagradu “Tomislav Pejčić” kao najbolji mladi glumac na XXIII Festivalu klasike Vršačka pozorišna jesen. Od 2011. radi kao profesor glume u dramskom studiju “Bis”. Sedam godina se aktivno bavio košarkom, kao i fudbalom, skijanjem i plivanjem. Takođe je i poznavalac kendoa, veštine samurajskog mačevanja. Svira gitaru i lepo peva.

LJUBINKA KLARIĆ – Lola, direktorka vrtića iz serije “Tate”

Pavle je imao prilike da igra sa ocem Brankom u nekoliko projekata.
– Posle završene akademije otac mi je rekao da će me u našem poslu održati pet odsto talenta i 95 odsto rada. I da ću se, što pre spoznam mogućnosti, manje razočarati u životu. I, naravno, da je veoma važno strpljenje. Svakom zadatku prilazim profesionalno, s potpunom posvećenošću. On mi je i dalje vetar u leđa, u najboljem takmičarskom smislu: hoću da ga prestignem i budem još bolji! – izjavio je Pavle pre nekoliko godinina za “Novosti”.

U crtaću “Prerušeni špijuni” glasovi Strugara, Mićalovićeve, Sare Jo…

U “Igri sudbine” Sofija i Matija čine se kao glavni negativci u seriji. Projekat je zahtevan i veliki, najavljenoje 120 epizoda.
– Prvi put se susrećem sa hiperprodukcijom. Nije lako ispratiti zadati ritam, ali imamo sjajnu ekipu. Super smo se uklopili i mislim da dobru energiju koja vlada među nama, prenosimo i na samu seriju – kaže Matea.
– Ovo je prvi put da učestvujem u ovako obimnom projektu. Najveći do sada na kojima sam radio. Ima puno posla, brzo se radi, ali veoma je interesantno i zaista predstavlja izazov – izjavio je Pavle.

Premijerno izveden “Bolivud”, prvi mjuzikl Narodnog pozorišta
Matea Milosavljević i Pavle Jerinić - Sofija i Matija iz "Igre sudbine"
Sofija i Matija glavni negativci u seriji, Foto: Prva TV

* Šta mogu gledaoci da očekuju od “Igre sudbine”?
– Videćete, svašta! – odgovara Matea.
– Kad me pitaju šta se dešava u seriji, kažem im sve. Ono što ljudi ne mogu ni da zamisle – i to se desi! Vrlo brzo se promene dešavaju i to promene koje ne mogu ni da očekuju – dodaje Pavle.

* Šta biste poručili gledaocima, zbog čega ne bi trebalo da propuste seriju?
– Ova serija je životna svakodnevica. Večita borba između dobra i zla. Uprkos nebrojenim spletkama i prevarama, prave moralne vrednosti ipak pobeđuju – kazao je Pavle Jerinić

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde