MARIJA KARAN: Holivud je komplikovan i bez milosti

0
1478

Marija Karan napustila je pre deset godina Balkan i počela da ostvaruje svoje glumačke snove u inostranstvu. Samouverena, talentovana, atraktivna i lepa, ćerka lekara i medicinske sestre iz Zemuna, dosegla je do Holivuda.

 Instagram/Marija Karan
Živi svoj život, Foto: Instagram / Marija Karan

Posle značajnih uloga u nekoliko kultnih srpskih filmova i serija, Marija Karan se odvažila i krenula dalje, prvo u London, gde je predstavljena kao dvojnica Penelope Kruz (Penelope Cruz), a onda je spakovala kofere put Los Anđelesa, koji je i danas njena stalna adresa stanovanja.

U srećnom je braku sa holivudskim producentom Džoelom Lubinom (Joel Lubin), koji vrlo često dolazi u njenu rodnu zemlju. Marija i Džoel imaju sina Marka Lea, koji je krajem februara proslavio prvi rođendan. Njihov dom se nalazi u jednom od najluksuznijih delova grada.

– Živim svoj život, zadovoljna sam i ispunjena. Ne opterećujem se nebitnim stvarima. Uživam sa svojom porodicom. Radujem se svakom poslu.

Nedavno je u Njujorku snimala seriju, Foto: Instagram / Marija Karan
Nedavno je u Njujorku snimala seriju, Foto: Instagram / Marija Karan

– Skoro sam u Njujorku snimala seriju “Odd Mom Out” (“Mame iz visokog društva”). Uživala sam na setu i u Njujorku. Volim taj grad. A da tamo i snimam, još je jedan u nizu snova. Uloga je epizodna, ali je taj šou baš dobar i imaju interesantne gostujuće uloge. Pored toga što uživam kao majka dečaka, dodatno sam motivirana i super organizovana da sve postižem – izjavila je Marija Karan za “Dnevni avaz”.

Život u Americi mi jeispunio najveći san, a to su porodica i profesionalni izazovi.

Marija je publiku na ovim prostorima očarala ulogama u filmovima “Kad porastem biću Kengur”, “Jesen stiže, dunjo moja”, “Sedam i po”, “Četvrti čovek”, kao i u serijama “Ljubav, navika, panika”, “Larin izbor”, “Budva na pjenu od mora”. Ipak, život i rad u Americi doneli su joj svetske role, kao što su uloga u seriji “Covert Affairs”, potom “Casualty”, a igrala je rame uz rame sa Žan-Klodom van Damom (Jean-Claude Van Damme) u filmu “The Weapon” i s Entonijem Hopkinsom (Anthony Hopkins) u filmu “The Ride”.

Kad porastem biću Kengur
Zapaženu ulogu ostvarila je u filmu “Kad porastem biću Kengur”

– Život u Americi dao mi je još jednu dimenziju, otvorio neke nove puteve i ispunio najveći san, a to su porodica i profesionalni izazovi. Najbitnije je da imate otvoren pogled na svet, bez predrasuda i da možete da sagledate više od trenutka. A, da taj trenutak na pravi način doživite i da budete prisutni, ma kakav da je. Los Anđeles je jedna od najatraktivnijih lokacija za život, pa sam srećna da sam i ja jedan od njegovih anđela.

Sa suprugom Džoelom Foto: Instagram / Marija Karan
Sa suprugom Džoelom Foto: Instagram / Marija Karan
Svakodnevno u objavama na Instagramu može se videti da glumica uživa u majčinstvu.

– To bolje mogu da kažu moji prijatelji i porodica. Ja znam da je moj sin sretna beba i to me motivirše i inspiriše da ja budem još bolji roditelj. Majčinstvo, o toj temi svi mogu da kažu istu stvar – da je to najlepše iskustvo i da je svaka faza dragocena. Učimo – ja mog sina, a i on mene. Profesionalne ambicije od kako sama postala majka nisu se promenile. A, to je da radimo stvari koje su meni važne i zabavne. Kad ste majka, ne mislim da se tu nešto posebno trpi, već se prioriteti i fokus promene na maksimalnu produktivnost. Pored glume, volim i druge grane umetnosti. Jedna je savremena likovna umetnost. Spremam zanimljiv projekt, koji ima veze s tim i uskoro ću podeliti to sa ostalima.

O Holivudu, Marija je rekla:
Marija Karan na crvenom tepihu Mostre Instagram
Na crvenom tepihu Mostre, Foto: Instagram / Marija Karan

– Holivudski krug je velik, tako da tu ima mesta da se ostane diskretan i svoj. Velika je to mašina i mnogo ljudi se zbuni pred tom industrijom. Sam po sebi Holivud je komplikovan i bez milosti. Naravno, da se družim i sa holivudskim svetom. Nije problem u tim ljudima što su oni slavni, nego u ljudima oko njih, koji to shvataju na svoj način pa samim tim ni ovi slavni nemaju pravu sliku ni o sebi, a ni o drugima. Sve je to malo pomereno i smešno. Odrasla sam u sredini gde slava ne znači mnogo, ako nije potkrepljena skromnošću i zahvalnošću. Ko god misli o sebi više nego što je realnost, meni je to odmah “out”.

Na pitanje na šta u glumi nikad ne bi pristala, Marija je odgovorila:

– U kreativnosti volim slobodu, a u poslovnom smislu cenim poverenje. I ne volim ako to neko pokuša da naruši. Na to ne pristajem.

Instagram/Marija Karan
Pored glume izuzetno voli savremenu likovnu umetnost, Foto: Instagram / Marija Karan

Džoel Lubin, glumičin muž, zastupa nekoliko holivudskih zvezda, među kojima su Tom Kruz, Kolin Farel, Zek Efron, Dženifer Aniston, Ašton Kučer…

– Poznajem dosta klijenata svog supruga i sa svakim od njih imam drugačiju vrstu odnosa. Sa nekima sam bliska, sa nekima ne, ali na kraju dana, to su klijenti mog supruga i ne trudim se da budu više od toga.

Mariji nije žao što nije postala doktorka, kako je nekad želela:
Instagram/Marija Karan
Instagram/Marija Karan

– Gluma je najbolja profesija za mene, jer je moja ličnost potpuno ispoljena i ispunjena kroz tu profesiju. Pored serije “Odd Mom Out”, koju sam snimala u Njujorku, očekujem vesti o drugim projektima. Možda ću uskoro raditi na našim prostorima. Nikad se ne zna. Ostala sam u kontaktu sa kolegama sa Balkana, ali život na drugim kontinentima i devet sati vremenske razlike nisu male prepreke. No, sve se može kad se čovjek potrudi.

E. A. / Izvor: Dnevni avaz

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde