VULKAN EMOCIJA: Božo Vrećo u rasprodatom Sava centru

0
1237

Jedinstveni autor i interpretator sevdalinki Božo Vrećo održao je u subotu, 14. decembra, spektakularan dvoipočasovni koncert u rasprodatom Sava centru. On je, godinu dana posle nastupa na istom mestu, ponovo priredio atmosferu za nezaborav.

VULKAN EMOCIJA: Božo Vrećo u rasprodatom Sava centru
Na koncertu u Sava centru bilo je emocija na pretek

Bio je to vulkan emocija u novobeogradskoj dvorani! Da će se tako nešto desiti, nagovestio je već prvi talas ovacija, čim su se ugasila svetla. Na svom trećem koncertu u Sava centru u poslednjih nekoliko godina Božo se pojavio na sceni u beloj haljini i zapevao “Aladžu”. Magija satkana od njegovog vokala, pokreta, izgleda, pesama koje specifično iznosi, kao da je omađijala dvoranu. Božo je od prvih minuta sa publikom koja mu se potpuno predala, pevao u glas.

Božo Vrećo kao rudar u spotu za pesmu “Krila” pred koncert u Sava centru

Nije mnogo vremena prošlo – umetnik je već bio u parteru, zajedno sa svojim obožavaocima, među kojima je bilo onih starih ljubitelja sevdaha, ali i mlađe publike. Dve devojčice došle su do bine, a Božo im se iskreno, srcem obradovao. Zagrlio ih, sa jednom i zapevao. Emocije nije skrivao ni stariji svet, pa ga je jedna dama darivala buketom cveća. Muzičar je nizao pesme “Selim”; “Dragi”; “Pustinja”… nadahnuto je najavljivao skoro svaku od njih. “What a night” , znao bi da euforično izgovori.

Posebna emocija u glasu se kod umetnika osetila dok je najavljivao svoju prvu autorsku kompoziciju “Lejlija” koju je posvetio majci. Kad je ubrzo krenula “Pašana”, na nogama je bila čitava dvorana. “Crne oči” mu je, priznao je naglas, jedna od omiljenih pesama.

Božo Vrećo: Magija anđeoskog glasa u Sava centru

Potom se Božo presvukao u crnu kombinaciju, a kad se začula “Pandora”, snimljena zajedno sa Markom Luisom, svi u dvorani su zaigrali i zapevali.
U finišu je Vrećo je zasijao i u crvenoj odevnoj kombinaciji. Publici jedna od omiljenih, “Ko li noćas miluje ti kosu”, obogaćena je gostovanjem, kako reče Božo, “najzgodnijeg i najlepšeg” pijaniste Vasila Hadžimanova.

Božu je pratio inače izuzetno raspoložen i nadahnut bend u kome su kontrabasista Oliver Josifovski; klarinetista Blagojče Trajkovski; violinista Igor Milevski; trubač Demir Kanturovski; bubnjar Kadir Dogan; i harmonikaš i pijanista Marko Nikolić.

Nova magija princa sevdaha: Božo Vrećo objavio spot “Dragi”

Vrećo i publika pretvoriše se u jedan glas u akapela izvođenju legendarnih “Žutih dunja”. Ponovljena “Pandora” je bila prihvaćena još vatrenije. Uz ovacije na nogama, Božo je ispraćen sa scene, da bi se, nekoliko minuta kasnije, pojavio ispred dvorane i nastavio druženje sa izuzetno brojnim posetiocima, slikajući se i potpisujući diskove, ploče i knjigu “Mila”.

E. A. / Foto: Nemanja Đorđević

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde