Kako se Brazilac Tijago proveo u Ivanjici na Nušićijadi

0
373

Tijago Fehejra, rođeni Brazilac, ali, kako sam kaže, “Srbin u duši”, svet redovno izveštava o zanimljivostima iz Srbije. Mladi Brazilac bio je u Ivanjici na Nušićijadi, a o tome je obavestio svoje pratioce na društvenim mrežama i svom blogu zanimljivim pričama, video zapisima i fotografijama.

brazilac tijago ivanjica koncert nušićijada 2017
Tijago i prijatelji u Ivanjici, Foto: Facebook / Tijago Fehejro

Tijago inače često putuje po Srbiji i redovno piše o svojim iskustvima, pa je tako postao svojevrsni srpski ambasador. Brazilac iz Rio de Žaneira, već pet godina živi u Beogradu. Kako je mnogo puta u medijima izjavio, došao je zbog ljubavi, a dobio je ljubav prema Srbiji. Naime, preselio se u Srbiju zbog devojke u koju je bio zaljubljen, a iako ta veza nije uspela, on je ostao, zavolevši zemlju, a kasnije i drugu devojku.

Nušićijada: Kesić dobio lepljivu traku, Božović štap za osveženje

– Volim svoj život ovde i ispunjen sam kako na poslovnom tako i na ljubavnom planu. Naravno, porodica i prijatelji u Riu mi mnogo jako nedostaju. Moja sestra je bila u Srbiji i nakon tronedeljnog obilaska i druženja rekla je: “Sad razumem zašto si ostao ovde”. To mi je mnogo značilo – rekao je u jednom od intervjua Tijago.

Nušićijada: Opšti džumbus subotnjeg dana


Radi u turističkoj organizaciji “Srbija za mlade”, kao koorinator za međunarodnu saradnju. Promoviše Srbiju i sve njene lepote mladima iz celog sveta. Odlično govori srpski jezik, koji je relativno brzo naučio. I to, učeći sam i pričajući sa prijatejima iz Beograda. Posle pet godina života u Beogradu, tečno čita i ćirilicu i latinicu, a izgovor mu je toliko dobar da mnogi ne mogu da poveruju da je iz Brazila. Zaljubio se, kako je izjavio u brojnim intervjuima za srpske medije, u dušu koju ova zemlja poseduje, koju čine nesebični ljudi, prelepa priroda i pozitivna energija.

Nušićijada: Nušić posle trodnevne vladavine vratio ključeve grada

brazilac tijago ivanjica koncert nušićijada 2017
Tijago je sa prijateljima bio i na koncertu Sergeja Ćetkovića u Ivanjici, Foto: Facebook / Tijago Fehejro

Tijago je još po dolasku u Srbiju odlučio da svoja iskustva zabeleži i podeli ih sa ostatkom sveta preko svog bloga. Vremenom, njegov blog je postajao sve veći i na kraju postao značajna prezentacija Srbije, kulture, jezika i običaja.
– U Beogradu i dalje živim, još se nisam razočarao i zasitio. Srbija nije savršena zemlja, ali ima ogroman potencijal. Srbi su gostoprimljivi ljudi velikog srca i zato često pričam da su slični Brazilcima, to jest, oni su evropski Brazilci. Zato se nikad nisam ovde osetio kao stranac – rekao je Tijago.

„Wonder Strings“: Pop i rok hitovi u klasičnoj dimenziji

nusićijadaNjegov cilj je da radom u organizaciji “Srbija za mlade” promoviše Srbiju u inostranstvu i turistima iz celog sveta predstavi skrivene lepote zemlje. Osim toga, organizacijom brazilskih manifestacija u Beogradu, Tijago pokušava da približi svoju kulturu srpskom narodu.

EXIT PUSTOLOVINA: Moje leto ljubavi

– Želim da promenim mišljenje stranaca da je Srbija zemlja rata, a da su Srbi divljaci, jer je to potpuno pogrešna slika. Ovo je jedna od najlepših zemalja na svetu, koja me je prihvatila kao da sam ovde rođen. Nije ni čudo što za sebe kažem da sam polu Brazilac, polu Srbin. Takođe, brazilska kultura je puna ritma, kapuere, plesa i radim na tome da je približim Srbima – objašnjava simpatični Brazilac.

Tijago je napravio zanimljivu i živopisnu reportažu sa Nušićijade, kao i preporuku i poziv da je zaintersovani obavezno naredne godine posete.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde