2. No Sleep Festival: Rasprodati prostori uz rekordan broj stranih gostiju

0
99

Drugi No Sleep Festival održan je u Beogradu 8. i 9. novembra. Izuzetno uspešno!

2. No Sleep Festival: Rasprodati najveći prostori uz rekordan broj stranih gostiju

Proteklog vikenda festival je prevazišlo očekivanja i samih organizatora. Ljubitelji elektronske muzike iz više od 40 zemalja sveta okupili su se u srpskoj prestonici kako bi na 10 lokacija širom grada ispratili nastupe nekih od najtraženijih i kultnih imena elektronske scene. Rasprodati su najveći prostori uz rekordan broj stranih gostiju.

Glavni Hangar u Luci Beograd, udarna i po kapacitetu ubedljivo najveća festivalska lokacija, već prve noći je bila kompletno rasprodata. U odnosu na prošlu godinu, zabeležena je i veća poseta u brojnim prestoničkim klubovima (Drugstore; 20/44; half; Mladost; Gadost; Gajba; Dot…).

No Sleep Festival 2019: Amelie Lens predvodi prvi talas izvođača

Publika je već prve noći ovacijama ispratila fantastičan nastup belgijske superzvezde Amelie Lens. Takođe, i sjajan set zatvaranja koji je pripao trenutno najtraženijem rezidentu kluba “Berghain”, Kobosilu. Ljubitelji klupske kulture iz celog sveta mogli su upravo u Beogradu da proslave 20. rođendan svetskog simbola klabinga, londonskog kluba “fabric”. Postavu ove specijalne noći predvodio je britanski zvezdani dvojac “Bicep”. On je u Hangaru imao dugoočekivani, premijerni nastup u Srbiji.

Tokom vikenda, na glavnoj lokaciji No Sleep Festivala još su nastupali i italijanski hit duo “Mind Against”; dansko-ruska zvezda u usponu Anastasia Kristensen; rezidenti kluba “fabric” Terry Francis i Anna Wall; te belgijski duo Joyhauser i Farrago, vedeta izdavačke kuće Amelie Lens.

No Sleep Festival: Zahvalna sam što se Exit ne održava u Beogradu
2. No Sleep Festival: Rasprodati najveći prostori uz rekordan broj stranih gostiju
Provod u prodavnici ploča “Yugovinil”

Maratonski provod je počeo u petak već u podne u prodavnici ploča “Yugovinyl”. Posle 48h neprestanog programa završio je u klubu “Drugstore”. Bile su to najposećenije jutarnje žurke sa glavnim zvezdama – poljskom tehno heorinom VTSS i australijskim DJ magom YokoO. Upravo “Drugstore” je prve noći bio mesto možda i najvažnije trap žurke ove sezone gde je plejadu mladih zvezda predvodio Klinac, balkanska muzička senzacija.

Specijalni deo programa činila je i posećena No Sleep konferencija. Na njoj je govorilo nekoliko desetina vodećih stručnjaka iz raznih oblasti koje danas čine nerazdvojivi deo muzičke i festivalske industrije.

25.000 ljudi iz preko 30 zemalja na prvom Exitovom No Sleep Festivalu u Beogradu
2. No Sleep Festival: Rasprodati najveći prostori uz rekordan broj stranih gostiju
“Bicep”

Festival je u subotu proključao zahvaljujući atmosferi koja je vladala pod zastavom jednog od najpoznatijih klubova “fabric”. Uvertiru za program u Hangaru priredili su rezidenti ovog kluba, Anna Wall i Terry Francis. Štafetu je potom preuzela popularna belgijska zvezda Anastasia Kristensen. Njen set je postavio savršenu scenu za najtraženiji britanski dvojac “Bicep”. Zavesu na rejv u industrijskom okruženju Luke Beograd, uz glasne ovacije brojne publike, spustio je italijanski tandem “Mind Against”.

Kao i prethodnog festivalskog dana, žurka se potom transformisala u afterparty provod u klubu “Drugstore”, koji je bio u rukama techno i house zvezde “All Day I Dream” kolektiva pod imenom YokoO, kao i DJ-eva Bokee i Popi Divine. U toku noći, u nedavno otvorenom klubu “half” dominirao je distopijski retro zvuk. Za njega je bio zaslužan Djedjotronic. Ništa manje gorljivo bilo je i u drugim klubovima u kojima se odigravao program No Sleep Festivala tokom dana, noći i jutra.

Exit pokreće novu ekološko-muzičku platformu Life Stream

U petak, prvog dana festivala, hiljade techno fanova našlo se u Glavnom Hangaru kako bi ovacijama ispratili miljenicu svetske elektronske scene Amelie Lens. U stopu je pratila DJ zvezda u usponu Kobosil, dok je prava rejverska atmosfera zavladala još tokom nastupa imena poput Joyhausera i Farraga.

Završetak besanog provoda prvog dana, koji je započeo još u podne, odigrao se u klubu “Drugstore”, gde je tokom jutra na afteru preovladavala klupska underground atmosfera na čelu sa fantastičnom VTSS, ali i regionalnim producentima Lagom i Forest People. Ranije u toku noći, “Drugstore” su zapalile trap zvezde koju su predvodili neumorni Klinac, njegov “Apollo” kolektiv, osiječki reper Z++, trio “FAM” i partimejkeri Cake Boys.

Exit i Joko Ono objavili Prvi svetski mir, Petrovaradinsku proglasili “Tvrđavom mira”

No Sleep konferencija u subotu je predstavila drugi deo programa, sa panelima koji su se bavili gorućim temama kreativnih industrija. Najviše pažnje privukao je eksluzivni panel “fabric” ekipe. Tada su iskusni muzički znalci Anna Wall, Terry Francis i Judy Griffith podelili svoje višegodišnje iskustvo iz muzičke industrije. O primeni novih umetničkih izraza u produkciji događaja uživo diskutovali su profesionalci koji stoje iza kluba sa aktivističkom crtom “MMA Munich”; popularnog serijala žurki “Elrow”; festivala Dev9t; i Fondacije 2021. Panelisti su se tokom podneva bavili i medijskim izveštavanjem o elektronskoj muzici, modelima partnerstva i sponzorstva u kreativnoj industriji i mnogim drugim temama.

Exit 2.0 počinje novu eru uz veliku proslavu 20. rođendana

I prethodnog dana, 8. novembra, prisutni su imali prilike da čuju “No Sleep Exclusive Talks” segment programa. U petak je govorio agent vodećih elektronskih zvezda Roman Trystram. O trap sceni govorili su i mladi i iskusni treperi, a panelima su obuhvaćeni i potencijali festivala u okviru privrednih doprinosa gradovima; mentalno zdravlje i položaj žena u muzičkoj industriji; štetnost narkotika koja je predstavljena ove godine u okviru “Stay Clean” kampanje; i mnoge druge interesantne teme koje su okupile kako iskusne znalce kreativne industrije i medijske scene, tako i sve zainteresovane da čuju iskustva i mišljenja profesionalaca iz muzičkog sveta.

Foto: No Sleep Festival

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde