Ugledni svetski mediji: Novi Sad među najatraktivnijim gradovima na svetu

0
84

Ugledni svetski mediji ovih dana pominjali su Novi Sad, hvalili ga i davali preporuku svojim čitaocima da ga obavezno posete.

Ugledni svetski mediji: Novi Sad među najatraktivnijim gradovima na svetu
Foto: Exit

Jedan od najcenjenijih turističkih magazina na svetu, “Lonely Planet”, uvrstio je Novi Sad na svoju prestižnu listu od “Deset gradova koje morate posetiti u 2019. godini”, stavljajući ga na visoko treće mesto. Naveli su da je bogat kulturom, turističkim sadržajima i svetski priznatim muzičkim događajima.

CNN: Srbija – destinacija koju morate posetiti u 2018!
Ugledni svetski mediji: Novi Sad među najatraktivnijim gradovima na svetu
Prvi gradovi na listi “Lonely Planet”

CNN podseća da “muzički fanovi već obožavaju drugi po veličini srpski grad”. Posebno mesto u opisu primamljivosti grada dobila su njegova obeležja kao što su “moćan” Exit festival, Petrovaradinska tvrđava, Kineska četvrt i titule Evropske prestonice mladih 2019 i Evropske prestonice kulture 2021! CNN dodaje da Novi Sad ima pravu savremenu “hip” atmosferu, te da ga značajnim čini Exit festival koji doprinosi “živoj muzičkoj i umetničkoj sceni” i krajnje mladalačkom šarmu.

Vodeći svetski mediji: Umesto Ibice pravo na Exit – najkul festival Evrope
Ugledni svetski mediji: Novi Sad među najatraktivnijim gradovima na svetu
Ovako je “Lonely Planet” predstavio Novi Sad, Foto: Printskrin Lonely Planet

Drugi uvaženi novinarski izvori, kao što su “The Guardian”; “Los Angeles Times”; “Huffington Post”; “Mirror”; “Independent”… takođe su preneli ovu vest, dok je jedan od najčitanijih španskih medija “El Pais” dodao i sopstvene utiske. I to dodatno dočaravajući mladalački predznak Novog Sada, ističući da je u pitanju studentski, i veoma multikulturalan grad.

Čuveni britanski magazin „Mixmag“: Exit je najveći kulturni izvozni proizvod Srbije
Novi-Sad-2
Novi Sad, Foto: Exit

Italijanski “Elle” tvrdi da su pobrojani gradovi sa liste već na njihovoj “listi za posetiti”. Britanski “Elle” sastavio je sličnu listu udarnih destinacija, stavljajući Novi Sad na četvrto mesto od 18 navedenih. Oni su pomenuli takođe Exit i titulu Omladinske prestonice kulture kao glavne razloge da se grad poseti baš sledeće godine.

BBC uvrstio Exit na listu najvećih festivala na svetu

“Lonely Planet” je listu sastavio prema gradovima koji će okupirati maštu turistima svojim šarmom. Novi Sad je opisan kao “elegantan, ali ipak opušten”. Takođe, i kao grad koji obogaćuje svoju postojeću ponudu novim poduhvatima, kao što je rekonstrukcija “Gradića”. Čuvena Kineska četvrt je opisana kao distrikt alternativne kulture i umetnosti. Među pomenutim događajima koji oduševljavaju turiste pored Exita naveden je i Gradić Fest kao manifestacija koja doprinosi oživljavanju Petrovaradina kroz muziku, film, pozorište i umetnost.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde