Tatatatira: Norveški pankeri obradili “U svetu postoji jedno carstvo”

0
136

Norveški hardkor hor “Svartlamon Hardkor” snimio je još jednu obradu srpske pesme. Opet su izabrali jednu dečju pesmu, uz koje su odrastale generacije i generacije na ovim prostorima.

Tatatatira: Norveški pankeri obradili "U svetu postoji jedno carstvo"

Posle sjajne obrade numere “Zakleo se bumbar”, izbor je ovog puta pao na “U svetu postoji jedno carstvo” Branka Milićevića Kockice. Tu je i čuveno Brankovo “tatatira”, pre nego što su zasvirali i zapevali.

Norveški hardkor hor peva “Po šumama i gorama”

– Od svih dečjih pesama sa prostora bivše Jugoslavije, ova je verovatno najviše ostala u sećanju svima nama koji smo “omatorili” kod kuće ili negde u inostranstvu. Pečat vremena u kojem je postojao jedan televizijski kanal, jedan dečji program i najavna špica uz pesmu koju smo svi znali napamet. E sad, sve to nije baš lako objasniti mojim dragim pankerskim balkanofilima iz našeg divnog Trondheima i Norveške. Emotivni izlivi drugarstva i prijateljstva ne mogu baš tek tako da se odigraju u jednom videu koji se “lansira” za balkansko tržiste. Zato sam između prve i druge strofe kupio pivo! – napisao je objavljujući obradu “U svetu postoji jedno carstvo” Jovan Pavlović, koji godinama živi u Norveškoj i sarađuje sa ovim neobičnim horom.

Ponovo zapevali na srpskom: Norveški pankeri obradili pesmu “Deda Mraze”

Norveški pankeri dobro su poznati našoj publici, kao i njihove obrade partizanskog klasika “Po šumama i gorama”; praznične pesme “Deda Mraze; vanvremenskog hita “Za Beograd”… Imali su i nastupe po Srbiji.

Hardkor hor postoji od 2004. godine i ima oko 65 članova. Kako kažu, okupljaju se svakog utorka kako bi istraživali kako hard-hor zvuči i da bi pili pivo. Hor čine muškarci (od 20 do 60 godina) i različitih su zanimanja – od radnika u fabrici, preko zubara, nastavnika, IT stručnjaka, do advokata. Svi su zakleti pankeri i rokeri. I vole pivo.

D. D, Foto: Facebook / Jovan Pavlović

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde