Novogodišnja bajka na Voždovcu: Svetli kuća Deda Mrazovog pomoćnika

0
182

Kuća u Gostivarskoj ulici na Voždovcu i ove godine raskošnim ukrasima ulepšava, ali i uveseljava komšiluk i brojne građane za novogodišnje praznike.

gostivarska kuća deda mrazovog pomoćnika vuk tomić
Foto: J. Dušanić

Atrakcija Beograda tokom novogodišnjih praznika već deceniju i po je svečano ukrašen dom porodice Tomić u Beogradu. Mnoga deca iz komšiluka ubeđena su da je to kuća Deda Mrazovog pomoćnika. Jer, samo on poseduje takvu moć, pa priređuje pravu čaroliju i novogodišnju bajku “donosi” baš na Voždovac.

Najluđa noć u Beogradu uz „Riblju čorbu“, Acu Lukasa i „Balkaniku“

Kuću u Gostivarskoj nazivaju najlepše okićenom u gradu, pa i šire. Bogatom rasvetom ukrašena je tokom novogodišnjih praznika. Hiljade i hiljade sijalica svetlucaju na fasadi, a tu su i drugi ukrasi, jelke… A svake godine, prava svečanost sa vatrometom organizuje se one večeri kada se uključuje rasveta. Ceo kraj je na nogama i iščekuje početak praznične magiju. Tako je bilo i ovog 28. decembra, uz prigodan program, iće i piće, koje su obezbedili sponzori.

Merry Gospel Choir – prvi srpski gospel hor

gostivarska kuća deda mrazovog pomoćnika vuk tomić
Foto: J. Dušanić

Nekoliko stotina okupljenih građana prisustvovalo je novogodišnjoj čaroliji, koja je počela u 19 sati nastupom solistkinje, a potom i “Merry Gospel Choir” (Meri Gospel hora). Roditelji su nosili decu na ramenima, đuskali uz novogodišnje pesme, služen je punč, kao i ostalo osveženje i grickalice. Ovoga puta cela ulica bila je zatvorena za saobraćaj kako bi stotine roditelja sa decom, komšija, prijatelja i rođaka prisustvovale voždovačkom spektaklu.

„Beogradska zima“: Bogat program tokom dva meseca

gostivarska kuća deda mrazovog pomoćnika vuk tomić
Foto: J. Dušanić

Za raskošnu novogodišnju dekoraciju zaslužan je Vuk Tomić (29), koji živi u “kući iz bajke”. A, koji sa prijateljima iz godine u godinu svojim talentom za ukrašavanje svetiljkama pravi doživljaj kao u crtaćima.
– Zahvaljujući vama moj san živi. Kada sam imao devet godina samo sam hteo da okitim jelku, ali nisam se zaustavio na vreme – našalio se Vuk.

Božićna čarolija: „Viva Vox“ izvodi „Let it Snow“

gostivarska kuća deda mrazovog pomoćnika vuk tomić
Vuk Tomić

Magija je počela paljenjem delova rasvete u ritmu prazničnih pesama što je trajalo oko tri minuta. Potom su se sva svetla upalila uz vatromet i zasvirao je saksofonista.
– Trajalo je tri nedelje i ne znam koliko je sijalica postavljeno. Ali, najpre je bilo potrebno napraviti skicu i sve dobro isplanirati. Dekoracija je potpuno nova. Na ovome se radilo danonoćno – kaže Vuk. A, njegova želja je da svoj talenat prenese i na centralne gradske trgove i da svečano paljenje bude upriličeno na prigodnim svečanostima u svim gradovima.

Serija „Komšije“ – novogodišnji specijal 2. januara

Muzička sinhronizacija cele kuće bila je njegova davnašnja želja.
– Ovo je prvi ovakav šou u Srbiji. Drugarica je čak iz Njujuorka dovukla muzički uređaj koji je omogućio ovakav spektakl, odnosno paljenje rasvete u ritmu muzike. Takođe, nikada nismo imali ovoliko elemenata, od kojih je najveći na krovu i bilo je potrebno 10 ljudi samo da podigne i namesti – objašnjava Tomić.

Ponovo zapevali na srpskom: Norveški pankeri obradili pesmu „Deda Mraze“

gostivarska kuća deda mrazovog pomoćnika vuk tomić
Foto: J. Dušanić

Novogodišnja rasveta na kući biće uključena svako veče od 19 do 23 sata. Kako je Vuk rekao, uskoro će biti ponovo organizovan muzički spektakl pred Novu godinu i Božić. Građani će sve do Srpske Nove godine, odnosno do 14. januara moći da vide kuću iz bajke, kada će rasveta biti skinuta.

Jedina tajna ostaje koliko struje troši ova svetlosna fasada…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde