Rok koncert “Profana” za male maturante

0
431

Desetu godinu za redom u novobeogradskoj osnovnoj školi “Radoje Domanović” u okviru proslave male mature priređen je rok koncert. Izvođači su bili nastavnici, direktor škole i bivši učenici.

Jelena Gavrilović u pratnji benda ProFunny foto Dejan Briza OS Radoje Domanović
Jelena Gavrilović u pratnji benda “ProFunny”, Foto: Dejan Briza

Dvorište OŠ “”Radoje Domanović” (blok 28, Bulevar umetnosti 31) bilo je tesno da primi sve učenike, roditelje, bake, deke i komšije iz okolnih zgrada koji su došli na rok koncert koji su profesori svirali za ispraćaj osmaka iz škole. Rok bend “ProFunny” (Profani), koji su osnovali direktor i nastavnici OŠ “Radoje Domanović”, već desetu godinu za redom u okviru proslave male mature organizovali su rok svirku u dvorištu škole.

Članovi benda su: direktor škole Goran Šobotović-gitara, veroučitelj Miloš Velimir-vokal i bubanj, nastavnik fizičkog Ronald Anžur-perkusionista, a gitare su svirali gimnazijalci i studenti, bivši učenici škole. Na ovogodišnjem koncertu koji je trajao više od sat i po pevali su bivši i sadašnji učenici škole, a veliku podršku su im dali i sa njima pevali glumci Jelena Gavrilović i Gordan Kičić.

ProFunny (Profani) sviraju od srca za svoje učenike foto Dejan Briza
“Profani” sviraju od srca za svoje učenike, Foto: Dejan Briza

Na repertoaru je bilo više od 20 domaćih i inostranih hitova. Njih su odabrali mali maturanti, a “Profani” du svako veče posle nastave vredno vežbali da bi zvučali što bolje. Izveli su dobro znane numere bendova “EKV”; “YU grupe”; “Električni orgazam”; “Psihomodo pop”; “S.A.R.S.”; “Guns n Roses”; “Animals” i drugih. Na kraju su svi uglas otpevali himnu škole “Nema povlačenja, nema predaje”.

Škola “Radoje Domanović” za svoj rad ocenjena najvišim ocenama 

Inače, škola “Radoje Domanović”, zbog oblika zgrade popularno nazvana “Detelina”, rasadnik je veoma uspešne i talentovane dece. Tome svakako doprinosi zalaganje i nesebična predanost nastavnika. I to ne samo u učenju već, pre svega, u vaspitavanju dece, a koje se ne rukovodi samo tradicionalnim načinima, planovima i programima. Upravo ovakav način proslave male mature, koji su učenici jednoglasno prihvatili, govori u prilog tome.

Osnovna škola je ove godine za svoj rad ocenjena najvišim ocenama Ministarstva prosvete na svim poljima. A, želja nastavnika je da njihovi učenici nastave da slušaju kvalitetnu muziku i da budu ponosni na školu koju su završili. “Detelina” u kojoj su proveli osam godina će im svakako doneti sreću u daljem školovanju i životu!

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde