Njihovo vreme dolazi: Bend “Paper Animals” objavio singl i spot “Guts and Bones”

0
382

Sofija, Damjan, Darko i Marko – četvoro mladih, talentovanih muzičara iz Beograda, sanjaju isti san i pokušavaju da ga ostvare, ujedinjeni u grupi “Paper Animals”.

paper animals
Darko, Damjan, Marko i Sofija na snimanju spota za pesmu “Guts and Bones”, Foto: Facebook / Paper Animals

“Guts and Bones” je spot koji je uradio bend “Paper Animals” i objavio 1. aprila ove godine. Tako je Dan šale za njih bio i te kako ozbiljan i važan. Pesma na engleskom, poletna, vesela, ekranizovana je na beogradskim ulicama. U srca slušalaca unosi toplinu, a verujemo da će, kao i nama, svima koji odgledaju video izmamiti osmeh na lice.

„Wonder Strings“: Pop i rok hitovi u klasičnoj dimenziji

Četvorka ujedinjena u bend “Paper Animals” je mlada, perspektivna, talentovana. Članovi su Sofija Nedeljković (vokal), Damjan Jovanović (gitara), Darko Pasujević (bass), i Marko Rakić (bubnjevi). Predstavljaju se kao indie rock bend, i osvojili su simpatije mnogih koji su imali priliku da ih čuju i vide na nastupima po beogradskim klubovima. Učestvovali su i na nekim festivalima i takmičenjima mladih demo bendova.

paper animals 2
Foto: Facebook / Paper Animals

– Bend je nastao kao ideja gitariste Damjana Jovanovića, a sa radom smo počeli krajem 2016. Od tada smo nastupali po brojnim klubovima u Beogradu, kao i na nekoliko festivala. Iako svoju muziku najčešće nazivamo indie rockom, generalno nam je teško da je precizno kategorišemo, jer nastaje pod uticajem velikog broja različitih žanrova – kažu članovi grupe.

„Evolucija ex Yu muzike“ u fantastičnom acapella miksu benda „Chegi“
bedževi papers animal
Foto: Facebook / Paper Animals

Namerno su odabrali singl “Guts and Bones” da bude njihov prvenac.
– Pesma je vesela i poletna, i zbog toga smo želeli da nam baš ona bude prvi singl. Generalno, naše pesme se bave temom međuljudskih odnosa, kao i ova, koja govori o osećaju zaljubljenosti. Što se tiče spota za jednu takvu pesmu, želeli smo da izbegnemo kliše. Nismo hteli da naš spot ima priču koja će biti vezana za tekst, nego smo želeli da to osećanje predstavimo samom atmosferom spota. Video smo snimali sami, želeći da postignemo “home made” estetiku, koja se uklapa u ceo koncept ovog benda. Inače, volimo da radimo stvari sami, ili uz malu pomoć naših prijatelja – izjavili su “Paper Animals”.

Memoari Amile Sulejmanović „Ključ bubnja Tama“: O Ipetu Ivandiću, ljubavi, muzičkoj sceni osamdesetih
paper animals
Foto: Promo

U narednom periodu imaju ugovorene nastupe, na kojima će publiku upoznatii i sa ovom pesmom. Planiraju da snime album tokom maja, pa se uskoro mogu očekivati njihove nove pesme i novi spotovi.
– Glavni cilj nam je da sve naše pesme predstavimo što većem broju slušalaca i da dopremo do onih, čijem senziblitetu odgovara ovakav zvuk.

Sila je stigla: „Viva vox“ na svoj način oživeo muziku iz „Star Wars“

Na pitanje hoće li i ostale njihove numere biti isključivo na engleskom, odgovaraju:
– Još nismo sigurni. Imamo jednu pesmu na srpskom, ali ne znamo da li bi se dobro uklapala u koncept celog albuma, ili bi bilo bolje objaviti je nezavisno, kao singl. Pišemo muziku na engleskom zato što su nam muzički uzori mahom sa engleskog govornog područja. Iako često nailazimo na savet da prevedemo pesme na sprski, ne planiramo to da radimo. Kao prvo, zato što nam je engleski prirodniji, kad je pisanje pesama u pitanju, a kao drugo, smatramo da onima koji muziku slušaju zbog vrednosti muzike nije bitno na kom je jeziku tekst. I naravno, ukoliko naša muzika dođe u kontakt sa stranom publikom, bolje je da bude na engleskom jeziku.

Paper Animals svirka u festu
Sa svirke u zemunskom “Festu”, Foto: Fest

Muziku za pesme obično piše gitarista Damjan Jovanović. On najčešće dolazi sa inicijalnom idejom, koju kasnije svi zajedno razrađuju i bave se aranžmanom. Tekstove pišu skupa Damjan i Sofija. Dodaju – za tekst pesme “Guts and Bones” najzaslužnija je pevačica grupe.

Kad Japanci zapevaju „Mesečinu“, „Đurđevdan“, „Lane moje“

Najmlađi u bendu je Darko, ima samo 17 godina. Marko i Damjan su nešto stariji, njima je 23, dok pevačica Sofija ima 22 godine. Inače, Sofija i Damjan se poznaju još iz ranog detinjstva, a išli su zajedno i u srednju školu. Marka i Draka pronašli su u potrazi za ostatkom benda putem društvenih mreža i raznih poznanstava. Jedini član koji je pohađao muzičku školu jeste Darko. Iako u bendu svira bas gitaru, završio je nižu muzičku školu za klasičnu gitaru. Ostali članovi benda su samouki.

Kad Maja i Marko Louis naprave spot mami za rođendan
paper animals
Mladi, veseli, talentovani, Foto: Facebook / Paper Animals

Osim pomenute pesme i spota “Guts and Bones”, na njihovom kanalu YouTube su snimci live nastupa. Muzika je isprepletana elementima pop i alternativne rok muzike. Stručnjaci tvrde da je njihov repertoar sačinjen od autorskih pesama prepoznatljivog zvuka. U svakom slučaju, “Paper Animals” su “neki novi klinci” koji zaslužuju pažnju javnosti i koji vraćaju veru u kvalitetnu muziku na ovim prostorima.

– Muzikom se bavimo isključivo iz ljubavi i želimo da ostavimo baš takav utisak. Naša muzika je uglavnom melanholična, ali imamo i neke veselije pesme – poručuje bend “Paper Animals”.

Katolički sveštenik Mile na trens festivalu: To je oaza mira

Video-singl “All the small things”, snimljen u februaru 2017. u studiju “Sova” u Bigzu, u vidu live sessiona:

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde