Norveški hardkor hor peva “Po šumama i gorama”

0
595

Hor “Svartlamon hardkor” iz Trondhajma snimio je još jednu pesmu na srpskom jeziku.

Svartlamon hardkor
Printskrin: Youtube/Jovan Pavlovic

Pre godinu dana norveški hor “Svartlamon hardkor” iz Trondhajma otpevao je dečju pesmicu “Zakleo se bumbar”, čime su momentalno pridobili publiku iz Srbije. Sada su odlučili da izvedu partizanski klasik “Po šumama i gorama”. Simbolično su izabrali 25. maj, nekadašnji Dan mladosti u SFRJ, da pesmu plasiraju. I drugu numeru na srpskom su izveli na ideju i u saradnji sa Jovanom Pavlovićem; našim muzičarem koji živi u Norveškoj.

Deca iz afričkog sirotišta pevaju hit Dina Dvornika
Foto Jovan Pavlovic youtube
Printskrin: Youtube/Jovan Pavlovic

Simpatičnim Norvežanima iz hora nisu strana klasična dela, pank i rok, a sad su se oprobali i sa kompozicijom koja potiče od Crvene armije iz perioda ruskog građanskog rata. “Svartlamon hardkor”, hardkor hor, nastao je iz protesta prema gradskim vlastima u Trondhajmu, koje su želele da sruše deo grada u kome većina od oko 50 članova živi. Hor čine muškarci (najmlađi ima 20, a najstariji 60 godina) i različitih su zanimanja, od radnika u fabrici, preko zubara, nastavnika, IT stručnjaka, do advokata. Svi su, kažu, zakleti pankeri i rokeri.

Inače, “Svartlamon hardkor” gostovao je prošle godine u Beogradu i Gornjem Milanovcu u okviru muzičke manifestacije “Serbia World Music festival”.

Rumi iz Indonezije peva hit Marije Šerifović

Iz videa koji sledi, a na čijem početku Pavlović intervjuiše članove hora, možete saznati koliko su oni u međuvremenu ovladali srpskim jezikom, zatim koji su im dalji planovi i, konačno, kako zvuči “Po šumama i gorama” u njihovom izvođenju.

A evo i prošlogodišnjeg snimka i izvođenja pesme “Zakleo se bumbar”

Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde