Kako je Željko Vasić došao do pesme “Bez milosti”

0
382

Pesma je stala između drugarstva četvorice pevača.

ž vasić b opačić bez milosti
Željko Vasić i Bane Opačić

Da žena može da stane između prijatelja, istorijski je poznato i tema je brojnih umetničkih dela iz sfere književnosti, filma ili pozorišta. A, da i pesma može imati takvu snagu saznao je kompozitor i tekstopisac Bane Opačić kada je napisao numeru – “Bez milosti”. Naziv ove pesme je delovao kao proročanstvo o stavu koji će zauzeti grupa mladih pevača koji su došli sa plemenitom namerom – da pomognu prijatelju da snimi prvu pesmu.

Željko Vasić ima novi singl „No pasaran“
dado glišić vlado georgiev željko vasić
Dado Glišić, Vlado Georgiev i Željko Vasić

– Pesma “Bez milosti” je napisana na molbu ljudi koji su se u to vreme družili – Željka Vasića, Dada Glišića i Milana Rađena. Oni su zapravo želeli da tu pesmu otpeva njihov drug koji do tada nije ništa snimao. Svi su došli na preslušavanje pesme i odjednom je nastao muk. Ubrzo su otišli svojim kućama, a moj telefon je počeo da zvoni. Javio se svako od njih ponaosob i želeo pesmu za sebe! – prisetio se nastanka jednog od svojih hitova autor Bane Opačić.

Vlado Georgiev objavio spot za pesmu „Tebe žedan“

– Pesma je stala između drugarstava, a na kraju završila kod Željka Vasića. Aranžman je uradio Vlado Georgiev. Kompozicija je ostala jedna od onih koje su jednako popularne, i posle 15 godina je na listi najslušanijih na radio stanicama – zaključio je Opačić.

„Dobro da nije veće zlo“ pisana za Eminu Jahović, postala lična karta „Lexington benda“
intro maxi singl vasić
Maxi singl “Intro”

Pesma “Bez milosti” našla se na maksi singlu “Intro” Željka Vasića, koje je 2004. godine objavio BK sound. Osim ove numere, na tom izdanju su bile i “Nisam od juče”, “Pratiš me u stopu” i “Žena kao ti”. Maksi singl je snimljen u studiju Vlade Georgieva “Barba”, a prateće vokale na njemu su otpevale Ana Štajdohar i Tijana Bogićević. Spot za “Bez milosti” uradio je Dušan Ivanović Be-Bop.

BEZ MILOSTI

Otvorim nebo lako kad poželim to
tvoje srce tako nisam umeo
tražio sam te, a nikad nisam našao

Prevarim ljude da sam te preboleo
ali sebe nikad nisam uspeo
bolestan od tebe ja sam neizlečivo

Bez milosti još lome me noći ove lude
i za prevare tvoje meni sude
samo da dobro si ti
a meni kako bude

Otvorim nebo lako kad poželim to
tvoje srce tako nisam uspeo
bolestan od tebe ja sam neizlečivo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde