“Evolucija ex Yu muzike” u fantastičnom acapella miksu benda “Chegi”

0
879

Srpski “Il Divo”, kako mnogi nazivaju grupu “Chegi”, objavili su novu numeru – “Evolucija Ex Yu muzike”. To je acapella miks 22 pesme od šezdesetih do danas. U fantastičnom miksu su, između ostalog, hitovi Đorđa Marjanovića, Zdravka Čolića, “Indeksa”, “Smaka”, Željka Joksimovića, Cece Ražnatović, “Beogradskog sindikata”…

Srpski bend “Chegi”, prepoznatljiv  po vrhunskoj svirci, širokom repertoaru i pozitivnoj energiji, još jednom je potvrdio kvalitet svog muziciranja. Izlišno je hvaliti ih i nizati epitete o profesionalnom radu, treba samo poslušati njihov novi video klip. U njemu su na zanimljiv način napravili u četiri i po minuta presek muzike munilih gotovo šest decenija na prostoru bivše Jugoslavije. Na svoj način izveli su odabrane hitove od šezdesetih do danas. Tu su “Zvižduk u osam”, “Devojko mala”, “April u Beogradu”, “Pogledaj dom svoj anđele”, “Beograd”, “Libar”, “Balada disidenta”… Uostalom, poslušajte ovaj fantastičan miks i izvedbu:

Norveški hardkor hor peva “Po šumama i gorama”

Inače, “Chegi” nastupa sa “Braća Bluz Bendom”. Predstavljaju se kao ekskluzivni bend za svadbe i ostale privatne i korporativne proslave. U ovom sastavu su profesionalni muzičari sa dugogodišnjim iskustvom i verifikovanim kvalitetom (Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu). Više informacija na njihovom sajtu OVDE.

“Chegi & Braća Bluz Bend” (Čegi i Braća Bluz bend) u osnovi čine otac Željko i njegova dva sina Stefan i Dušan Čeganjac. Može se reći da je reč o porodičnoj firmi zasnovanoj na tradiciji, kvalitetu i obrazovanju. Osnivač je Željko, ekskluzivac PGP RTS-a, jedan od najpoznatijih harmonikaša u čačanskom kraju, i diplomirani inženjer elektrotehnike. Frontmen je Stefan, diplomirani kompozitor na FMU i vanserijski pevač. Dušan je  šampion sveta u sviranju klasične i varijete harmonike (Portugal 2016) i dobitnik presižne nagrade EXIT fondacije 2017. za doprinos kulturi i uzor mladim generacijama.

BRANKO RISTIĆ I FEJT ELIOT: Engleskinja “ukrala” romski biser

Čegi mjuzik tim izvodi kompozicije svih žanrova iz celog sveta, ali i stvara autorsku muziku. Objavili su album „Priče“. Stilski pravac je latino-pop kombinovan sa balkansko-džipsi ritmovima i energijom. Vokal je zamišljen kao troglas koga je gotovo nemoguće navežbati. “To imaš ili nemaš”, kažu članovi “Čegija”. A, na sajtu benda napisali su:

– Divno je u današnjoj Srbiji videti porodicu koja se složno bori za istu stvar i za nešto uzvišeno. A, muzika je izuzetno važna, jer kako je govorio Stefan Nemanja: „Ko izgubi muziku izgubio je i državu“. Tako da se “Čegi” kroz borbu za kvalitet bori i za bolju Srbiju.

Bend je inače postao poznat u zemlji i šire sa pesmom “Jedna noć”, koja ima preko milion pregleda na YouTube. Članovi grupe izdvajaju saradnju sa legendarnim “Smakom” i Radomirom Mihajlovićem Točkom, koji ih je podržao i pomogao u snimanju obrade hita “Daire”.

Ovako zvuče “Daire” u izvođenju “Chegi & Braća Bluz Benda”:

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde