Holandski superstar DJ Joris Voorn dolazi na Jahorinu

0
37

Olimpijskoj postavi novog Exitovog Festivala 84 na Jahorini, koju predvode „Sigma“, „Asian Dub Foundation“ i Umek, pridružuje se globalni tehno velikan – Joris Voorn.

joris voorn festival 84 jahorina exitHolandski superstar DJ Joris Voorn se već godinama nalazi u samom vrhu svetske scene, nastupajući kao hedlajner najvećih svetskih festivala i megaklubova na Ibici. Jedan je od retkih koji uživa privilegiju da je rezident ne jednog, već čak dva od tri najpopularnija kluba na čuvenom španskom ostrvu, „Amnesia“ i „Ushuaia“. Uz nekolicinu kolega, definisao je savremenu tehno scenu i pomogao da se Amsterdam transformiše u prestonicu elektronske muzike.

Festival 84: Olimpijska postava izvođača za maratonske žurke na Jahorini


Joris Voorn nalazi se u samom epicentru holandske tehno scene. Njegov izraz spaja modernu umetnost i tehnologije kojom vlada sa lakoćom. Njegov album „Nobody Knows“, američka Billboard lista proglasila je za najbolji elektronski album 2014. godine. A, njegov EP „I Ran The Zoo“, objavljen 2017, kritika je podigla u zvezde. Još 2003. je osvojio nagradu za talenat godine u svojoj zemlji. Odmah potom je njegova popularnost eksplodirala uz traku „Incident“, koja se tog leta vrtela u svim klubovima od „The Sub Club“ do „Circo Loco“, koji su u setovima puštali Carl Cox, Derrick May i Laurent Garnier. Svoj status dodatno je zakucao 2009. hitom „Sweep The Floor“. On je iste godine proglašen i za himnu Ibice. Pored fantastičnih techno i house setova, Joris Voorn je i vlasnik dve etikete, „Rejected“ i „Green“. Kao producent i DJ osvojio je poštovanje svih kolega iz muzičke industrije, žareći i paleći na nastupima širom sveta.

Exit zvanično najbolji evropski festival!

Njemu će se na Festivalu 84, koji će od 15. do 18. marta biti održan na olimpijskoj Jahorini, u organizaciji Exit tima, pridružiti proslavljeni internacionalni, regionalni i domaći izvođači. Među njima su „Sigma“; „Asian Dub Foundation“; Umek; Burak Yeter; Filatov & Karas; Mahmut Orhan; Patrice Baumel; „Bad Copy“; „Frankie, Kontra & Indigo“; „Helem Nejse“; Mladen Tomić b2b Siniša Tamamović; „Van Gogh“ i mnogi drugi.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde