Beogradska filharmonija: Besplatan koncert “Hari Poter i čarobnjakov kamen”

0
97

Hari Poter stiže u Kolarčevu zadužbinu.

Hari Poter Bg filharmonija Kolarac

U subotu 13. januara u 12 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine Beogradska filharmonija održaće koncert za klince i klinceze. To je poklon za sve male autore – učesnike konkursa “Šta je to Filharmonija?”, ali pozvana su i ostala deca koja bi volela da čuju orkestar i muzičku priču o Hariju Poteru. Jer, biće izvedena dečja svita za orkestar Džona Vilijamsa “Hari Poter i čarobnjakov kamen”. Ulaz na ovaj koncert je slobodan!

Spektakl za završnicu otvaranja: Beogradska filharmonija i „Bolero“ u MSU

Hari Poter Bg filharmonija Kolarac
Narator Branislava Podrumac, Foto: Promo

Na Kolarcu će ih, pored velikog orkestra za koji učesnici konkursa smatraju da se “sastoji od mnogo pametnih čika i teta jer znaju da čitaju note iako su obučeni kao pingvini”, dočekati Branislava Podrumac u ulozi naratora i Aleksandar Kojić, dirigent sa čarobnim štapićem. Svi zajedno će kroz muzičku priču o “Hariju Poteru i čarobnjakovom kamenu”, pokazati magije koje može da napravi orkestar.

Beogradska filharmonija ispratila 2017. u ritmu superheroja

Hari Poter Bg filharmonija Kolarac
Mališani u društvu Ivana Tasovca, Foto: Promo

Tako će mališani moći da provere da li su u pravu kada su napisali da je Beogradska filharmonija jedna velika porodica gde svi sede zajedno i lepo se slažu. Ili je to “fil za tortu koji se muti uz prelepu melodiju”… Školarci su se složili da se tamo “čarolija stvara i niko se ne smara”. Kao i da lakše napišu reč filharmonija nego što je izgovaraju. Ali, zato “najlakše od svega čuju muziku koju Filharmonija pravi”!

Neočekivana poseta: Ralf Fajns u Beogradskoj filharmoniji

Svake sezone Beogradska filharmonija priređuje koncerte za decu kada se više od 6.000 mališana uz dobru zabavu upozna sa zvukom velikog orkestra. Muzička priča o Hariju Poteru je jedan od omiljenih programa, zato su na koncert u subotu pozvana sva deca sa svojim roditeljima koja bi želela da čuju šta je to Filharmonija.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde